Uncategorized

Înghețată de casă din 3 ingrediente…

Spală căpșunile, taie-le în sferturi și amestecă-le cu zahărul vanilat și sucul de portocale. Pune căpșunile în blender, mixează-le bine, apoi adaugă mierea și laptele.

Bate bine până obții un amestec omogen. Toarnă într-un recipient potrivit și lasă-l în congelator cel puțin 4-5 ore. Înainte de a pune amestecul la congelator, poți adăuga încă 100 g de căpșuni tocate mărunt. Poți face și o tortă de înghețată cu căpșuni în doar zece minute:

INGREDIENTE NECESARE (rețeta 3): 1 kg frișcă + 1 litru de apă carbogazoasă pentru a bate frișca (poți folosi doar 1 litru de smântână dulce), 2 pahare de smântână (de 180 g), 2 cutii de biscuiți măcinați Plazma (sau după necesitate), 2 cutii de căpșuni congelate sau zmeură (sau după necesitate)

PROCEDURĂ: Bate frișca cu apa carbogazoasă și împarte amestecul în trei părți egale. În prima parte, adaugă smântâna, amestecă și adaugă biscuiții măcinați.

Acest amestec trebuie să fie mai gros, așa că întinde-l pe o farfurie de desert și modelează-l ca bază pentru tortă.


În a doua parte, adaugă căpșunile sau zmeura, amestecă și întinde peste primul strat de biscuiți. Deasupra, întinde al treilea strat (frișca). Înainte de servire, răcește bine în frigider sau 1-2 ore în congelator.