Uncategorized

Prăjituri de post cu cocos…

  1. Făina se pune într-un castron mai adânc și se amestecă cu praful de copt. Se adaugă uleiul și apa, apoi se frământă un aluat moale care nu se lipește de mâini. Aluatul format se lasă să odihnească 10 minute.
  2. Apoi din el se rup bucăți, se formează bile de dimensiunea unei nuci, iar în fiecare bilă se pune câte un miez de nucă. Bilele pregătite astfel se așază într-o tavă unsă cu ulei și se coace într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade până se rumenesc ușor. Se scot și se lasă să se răcească.
  3. Se face siropul din 2 căni de zahăr, 2 căni de apă și 1 plic de zahăr vanilat. Se pune la foc să fiarbă 3-4 minute până se topește bine zahărul. Prăjiturile răcite se stropește cu siropul fierbinte direct în tavă unde au fost coapte.
  4. Se lasă să își absoarbă siropul și apoi se rulează în cocos.

REȚETA 2 – PRĂJITURI CU COCOS CARE MIRĂ MINUNAT. Toți vă vor întreba de rețetă după ce le vor gusta o dată. Aceste prăjituri cu cocos le prepar de ani de zile, pentru că sunt foarte gustoase și foarte ușor de făcut. Când sunt coapte, miros foarte bine până la vecinii mei, astfel că mereu vin în vizită.

INGREDIENTE NECESARE:

  • 1 ou
  • 1 plic de zahăr vanilat (8 g)
  • 100 g zahăr
  • 250 g unt topit / margarină
  • jumătate de lămâie
  • 100 g făină integrală
  • 350 g făină albă
  • 10 g praf de copt (1 plic)

PENTRU SIROP:

  • 350 g zahăr
  • 450 ml apă (dacă doriți, puteți adăuga zahăr vanilat și câteva picături de suc de lămâie)

MOD DE PREPARARE:

  1. Topiți untul sau margarina în cuptorul cu microunde sau pe foc mic. Lăsați-l să se răcească puțin, apoi adăugați în el 100 g zahăr, 8 g zahăr vanilat, 1 ou și sucul stors de la jumătatea de lămâie.
  2. Amestecați bine până când ingredientele sunt uniforme. Apoi în amestecul lichid adăugați 100 g făină integrală și amestecați din nou până când se combină complet. Cerniți făina (350 g) și un plic de praf de copt și adăugați-le în amestec.
  3. Framântați cu mâna până obțineți un aluat dens, compact, ușor de format. Din el formați bile de dimensiunea unei nuci și le așezați într-o tavă unsă cu unt (cu unt). Puteți găti într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade aproximativ 20 de minute, până când devin ușor aurii.

 


  1. Apoi, lăsați-le să se răcească complet. Pentru sirop: adăugați apa și zahărul și lăsați-le să fiarbă cinci minute, apoi turnați-le încet pe prăjiturile răcite (sirop cald – prăjituri reci). Lăsați prăjiturile să absoarbă siropul și apoi rulați-le în cocos.