Uncategorized

Gem delicios de prune

  1. Spălați bine prunele în mai multe ape, apoi le tăiați în jumătate și scoateți sâmburii. Puneți-le într-o oală mare. Preîncălziți cuptorul la 250 de grade.
  2. Puneți prunele curățate pe foc doar cât să dea un clocot, aproximativ un minut. În acest timp, cuptorul se va încălzi.
  3. Puneți prunele fierte înapoi în oala în care se vor coace și introduceți-le în cuptorul preîncălzit. Pe la jumătatea timpului de coacere, scoateți-le și veți observa că au lăsat suc.
  4. Adăugați o jumătate de kilogram de zahăr, iar dacă este nevoie, mai adăugați. Amestecați și puneți din nou în cuptor pentru a continua coacerea. Verificați și amestecați gemul periodic, aproximativ la fiecare jumătate de oră după ce începeți coacerea.

În funcție de suculența și varietatea prunelor, gemul trebuie gătit aproximativ 2-3 ore. Când credeți că este gata, scoateți puțin pe o farfurie și lăsați să se răcească, apoi verificați consistența.

 


  1. Turnați gemul fierbinte în borcane, închideți-le și întoarceți-le cu susul în jos pentru a se vidia. Lăsați-le să se răcească până la servire.