Uncategorized

“Brioșe rapide și gustoase la cuptor fără pic de ulei, și cresc uriașe…”

Toată lumea iubește gogoșile moi ca sufletul, presărate cu zahăr pudră, iar în interior umplute cu o cremă irezistibil de gustoasă… Un moment neprețuit de bucurie. Cu toate acestea, gogoșile originale sunt prăjite în ulei adânc, iar mulți le evită din motive de sănătate, din cauza acestui mod de preparare.

 


 

Avem rețete de gogoși care absorb foarte puțin ulei în timpul prăjirii, dar avem și rețete care vă permit să vă bucurați din nou de gustul delicios al gogoșilor, dacă evitați complet uleiul. Aceste gogoși sunt coapte în cuptor, fără ulei.

 

 

 

I REȚETĂ: “Gogoși rapide la cuptor: Cresc mari, fără prăjire în ulei adânc” – Gogoși gustoase coapte la cuptor.

Pentru a pregăti aluatul pentru aceste gogoși veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 70 g unt, 125 ml lapte, 125 ml apă, 2 ouă, 1 zahăr vanilat, 500 g făină, puțină sare, 1 drojdie și 55 g unt topit pentru ungerea gogoșilor după ce sunt coapte.

Procedură: Amestecați drojdia cu făina și zahărul vanilat. Apoi adăugați ouă la temperatura camerei, apă călduță, lapte călduț și unt topit și răcit, apoi frământați un aluat fin și moale. Frământați-l până când făina absoarbe bine toate ingredientele și începe să se desprindă de pereții vasului.

Lăsați aluatul să crească până își dublează volumul, aproximativ o jumătate de oră sau mai mult. Când aluatul a crescut bine și și-a mărit volumul, frământați-l ușor doar cât să formați o bilă, apoi întindeți-l cu un sucitor într-o foaie nu prea subțire și tăiați cercuri cu un pahar.

Pentru a fi mai ușor de tăiat gogoșile și de scos din pahar, înainte de fiecare tăiere în aluat, pudrați puțin paharul cu făină. Tapetați tava cu hârtie de copt și ungeți-o cu puțin unt topit. Fiecare gogoașă deasupra o ungeți cu unt.

Lăsați-le în tavă să crească până devin pufoase și își dublează volumul. În acest fel, vor fi moi ca sufletul după coacere. Așadar, după ce au crescut, coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 250 de grade timp de aproximativ 20 de minute.

Gogoșile fierbinți coapte le ungeți cu unt topit (55 g) și le lăsați puțin să se răcească și să absoarbă untul. Gogoșile gata se rostogolesc în zahăr cristal (pentru a se acoperi frumos pe toate părțile) și le presărați cu zahăr pudră deasupra. Puteți adăuga și zahăr vanilat.

De asemenea, când sunt răcite, le puteți umple după dorință cu o seringă de tort (le perforați și stoarceți umplutura). Ca umplutură puteți folosi gem, marmeladă, cremă de ciocolată sau alune, sau chiar budincă de vanilie, fructe sau ciocolată. Deasupra le puteți glazura cu ciocolată.

II REȚETĂ: Acestea sunt celebrele gogoși la cuptor, tocmai le-am scos, sunt foarte gustoase

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI……

 

 

Author: morenews99.com