Uncategorized

Telecomanda mea nu mai rămâne fără baterie datorită unei tehnici simple.

Telecomanda ta este mai capricioasă decât ai crezut? Dacă schimbarea bateriei nu a fost un succes, acum este momentul să verifici semnalul. Majoritatea modelelor sunt telecomenzi cu infraroșu: Tehnic, o diodă emițătoare de lumină corespunzătoare este instalată în față și trimite un semnal (invizibil pentru ochiul liber) către televizor. Dar cum știi dacă este acolo? Manevra este foarte simplă, nu te îngrijora. Ia smartphone-ul și pornește camera. Îndreaptă-l direct spre partea din față a telecomenzii, unde se află banda LED, o zonă recunoscută prin plasticul semi-transparent. Apasă orice buton de pe telecomandă și, dacă emite un semnal, vei vedea LED-ul aprinzându-se sau clipind. Dacă nu vezi nicio clipire, înseamnă că telecomanda nu emite niciun semnal.

Ce să faci când telecomanda refuză să funcționeze? Ei bine, cum să ieși din încurcătură dacă înlocuirea bateriei nu a funcționat? Nu te îngrijora, nu te vom lăsa în această situație, există alte opțiuni de încercat. Începând cu aceasta:

Ia telecomanda, un creion, clește și un ascuțitor de creioane.
Ascuțește creionul cu grijă. Și taie o parte din el, încercând să tai aceeași lungime ca o baterie.
Ascuțește-l cu un cuțit utilitar pentru a avea un vârf foarte ascuțit.
Apoi ia bateria veche și, folosind cleștele, scoate partea superioară a părții pozitive, astfel încât să o poți introduce în „falsa” baterie și să o faci mai ușor de introdus. Este o mică bucată concavă de metal.
Apoi, introdu cu grijă noua baterie, plasând această mică bucată pe partea pozitivă. Plasează bateria lângă ea și verifică dacă telecomanda funcționează.
În mod normal, deoarece acest truc a fost deja dovedit, ar trebui să funcționeze. Dar fii atent, acesta este doar un truc temporar. Desigur, vei economisi bateriile pentru câteva zile, dar este mai bine să rezolvi problema permanent de îndată ce ai ocazia.
Un alt truc pentru a repara telecomanda
Nu îți place risipa? Înainte să te gândești să arunci telecomanda sau să faci cheltuieli pentru a cumpăra un model nou, încearcă să repari mai întâi pe cel vechi cu metoda următoare.

Deschide telecomanda. Pentru a face acest lucru, desfă carcasa laterală cu un cuțit subțire sau slăbește șuruburile mici din compartimentul bateriei.
Apoi verifică interiorul telecomenzii și electronica pentru praf sau resturi. Contactele de cauciuc conductive sau covorașul se pot murdări ușor. Dacă da, este necesară o mică curățenie!
Pregătește un amestec de apă și oțet de spirit.
Umezește o cârpă curată (de preferință din microfibră moale) cu o cantitate mică din acest lichid.
Atenție: nu turna niciodată oțet sau apă direct pe contacte sau pe partea de cauciuc!
Acum tamponează această zonă, aplicând o presiune ușoară pe punctele de contact și pe electronice.

 



În cele din urmă, lasă telecomanda descoperită pentru a se usca bine înainte de a o reasambla.
Logic, odată curățată corespunzător, ar trebui să funcționeze din nou!