Uncategorized

Ieri l-am făcut cu cireșe, iar azi cu zmeură…

  1. Lăsați ouăle la temperatura camerei și apoi separați albușurile de gălbenușuri în recipiente separate. Bateți albușurile cu mixerul până obțineți o spumă tare care nu cade de pe lingură. Lăsați bolul cu albușuri la frigider în timp ce mixați gălbenușurile.
  2. Într-un bol separat, amestecați gălbenușurile cu zahărul până obțineți o compoziție spumoasă cu mixerul. Adăugați uleiul și iaurtul și mai mixați puțin.
  3. În făină adăugați praful de copt și amestecați pentru a uniformiza.
  4. Adăugați făina și grișul în compoziția cu gălbenușuri și mixați până când obțineți o compoziție omogenă și cremoasă.
  5. Incorporați treptat albușurile bătute în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă sau cuvârful mixerului.
  6. Tapetați o tavă cu dimensiunile aproximative de 30×20 cm cu hârtie de copt și presărați-o cu puțină făină. Turnați amestecul în tavă și niveleazăți-l.
  7. Curățați vișinele de sâmburi (dacă sunt proaspete), sau scurgeți-le bine dacă folosiți din compot. Presărați-le ușor cu făină și apoi așezați-le uniform pe compoziția de aluat.
  8. Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi reduceți temperatura la 180 de grade Celsius când introduceți tava în cuptor. Coaceți aproximativ jumătate de oră, până când prăjitura începe să se desprindă ușor de margini și este coaptă în interior.
  9. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească.

 

 

 


 

 

  1. Tăiați prăjitura în bucăți de dimensiunea dorită și presărați-o cu zahăr pudră înainte de servire. Tortul este foarte gustos și răcoritor și poate fi servit cu cafea, ceai sau înghețată.