Uncategorized

Chifle de casă gata rapid…

  1. În apă călduță dizolvați drojdia. Adăugați sarea și uleiul și amestecați din nou. Adăugați făina treptat, amestecând cu o spatulă până când făina este complet încorporată.
  2. Aluatul va fi destul de lipicios, așa că nu-l manipulați cu mâinile. Acoperiți-l cu folie de plastic și lăsați-l să fermenteze timp de 30 de minute. După acest timp, înmuiați-vă mâinile în apă și începeți să pliați și să întindeți aluatul.
  3. Apucați aluatul de un capăt, trageți-l peste mijloc și pliați-l peste el însuși, acoperindu-l. Repetați acest proces pentru toate cele 4 laturi, înmuiindu-vă mâinile în apă când este necesar pentru a nu se lipi.
  4. Acoperiți din nou aluatul și lăsați-l să fermenteze încă 30 de minute. Apoi, repetați procesul de pliere și întindere încă o dată. Acoperiți aluatul și lăsați-l să fermenteze din nou timp de 30 de minute.
  5. După a treia rundă de fermentare, răsuciți ușor aluatul și lăsați-l să mai stea 30 de minute. Aluatul trebuie să fermenteze de 4 ori, fiecare sesiune de fermentare fiind de 30 de minute, și să fie pliat de 3 ori.
  6. Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină, presărați-l ușor deasupra cu făină și apăsați-l ușor cu palmele pentru a-l extinde într-o foaie de aproximativ 32×24 cm și o grosime de 1 cm.
  7. Cu o spatulă presărată cu făină sau cu un cuțit, tăiați aluatul în 8 bucăți. Așezați fiecare bucată într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Acoperiți-le și lăsați-le să fermenteze timp de 30 de minute.

 


  1. Puneți chiflele într-un cuptor preîncălzit la 220 de grade Celsius și coaceți-le timp de 20 de minute.