Uncategorized

“Doar radeți cartoful și dovlecelul… Simplu și ieftin…

Curățați dovlecelul și radeți-l, sărați-l și lăsați-l să stea 10 minute pentru a elibera sucul. Apoi curățați morcovul și cartofii, și radeți-i și pe ei.

Stoarceți cartoful cu mâinile pentru a elimina sucul, apoi puneți-l într-un bol adânc. Adăugați morcovul ras, apoi stoarceți și dovlecelul ras și adăugați-l. Amestecați cartoful, morcovul și dovlecelul.

Tocați fin ceapa verde și adăugați-o în amestec. Adăugați apoi cele trei ouă, sare și piper după gust. Amestecați bine până când toate ingredientele sunt uniform combinate.

În cele din urmă, adăugați cele două linguri de griș și amestecați din nou. Lăsați compoziția în frigider timp de 10 minute, dar dacă vă grăbiți, puteți începe imediat prepararea. Cu mâinile umede, formați bile și puneți-le într-o tigaie cu ulei încins la temperatură moderată.

Când le puneți în tigaie, aplatizați-le puțin deasupra, dar nu prea mult. Prăjiți-le 3-4 minute pe o parte sau până se rumenesc, apoi întoarceți-le cu grijă și prăjiți-le la fel de mult și pe cealaltă parte.

 



Într-un bol mic, faceți un sos din smântână cu usturoi măcinat și mărar tocat fin, sărați și piperați după gust, apoi serviți împreună cu chifteluțele de dovlecei.”