Uncategorized

MÂNCAȚI ZI ȘI NOAPTE fără să adăugați niciun gram…

 

Tikvicile nu trebuie bătute în prealabil dacă sunt tinere, eu le-am decojit, mai ales pe cele cu coajă mai groasă.

Tăiați-le capetele (eu am folosit 2 tikvici). Apoi, radeți-le pe partea cu două lamele a răzătoarei, care este destinată tăierii în cercuri sau pentru pregătirea chipsurilor.

După ce le-ați ras, transferați tikvicile într-un vas adânc și adăugați o linguriță de sare, lăsându-le să elimine apa pe care o conțin.

Între timp, pregătiți amestecul de bază. Într-un alt vas, bateți 3-4 ouă, în funcție de mărimea lor.

Bateți-le ușor cu un tel sau mixer, adăugați sare și apoi adăugați o cană de iaurt cald. Amestecați ușor și adăugați 1/3 cană de ulei.

Aduceți gustul cu piper și condimentați-l cu alte condimente cum ar fi oregano uscat, turmeric/curry… Amestecați și adăugați 4 linguri de făină de porumb.

Omogenizați până când făina este absorbită de lichid și amestecul se îngroașă ușor, apoi adăugați 4 linguri de făină integrală.

La fiecare adăugare de ingrediente amestecați pentru a preveni formarea de cocoloașe. Adăugați 1 plic de praf de copt, apoi la sfârșit adăugați semințe după gust, cum ar fi: susan, semințe de in, semințe de dovleac.

Combinați într-un amestec omogen fără cocoloașe și sfărâmați 200 g de brânză. Fiți atenți la cantitatea de sare pe care o adăugați în tikvici, deoarece brânza este foarte sărată.

Amestecați ușor și adăugați tikvicile scurse. Amestecați până când toate tikvicile sunt îmbibate în amestec.

Turnați amestecul pregătit într-o tavă tapetată (cel mai bine este să utilizați una cu un inel flexibil).

Tava în această rețetă are dimensiunile de 18×25 cm, dar poate fi de asemenea de dimensiune similară (rotundă sau dreptunghiulară). Nivelarea amestecului, apoi deasupra adăugați 50 g cașcaval ras, care se topește ușor.

Porniți cuptorul pentru a se încălzi la 200 de grade, apoi înainte de a pune plăcinta, reduceți temperatura la 180.

 


Se coace timp de aproximativ 40 de minute, primele 10 minute fără folie pentru a prinde crustă, apoi se acoperă pentru a nu se arde. Serviți felii, ca și musacaua.