Uncategorized

Pâine pufară, sub formă de flori:

Într-un bol mai adânc, adăugați 2 linguri de zahăr, apoi 8 g de drojdie uscată (1 linguriță mică), amestecați și adăugați 120 ml de lapte călduț (jumătate de ceașcă). Laptele nu trebuie să fie fierbinte, este suficient să fie călduț. Amestecați ingredientele și lăsați drojdia să se activeze, apoi continuați cu frământarea aluatului.

Adăugați 1 ou la temperatura camerei și amestecați-l cu o spatulă în amestecul lichid. Apoi adăugați 2 linguri de unt și sucul de portocale stors, amestecați, apoi adăugați treptat făina amestecată cu un vârf de cuțit de sare.

Framântați un aluat fin și moale, care să fie compact și să nu se lipească. După ce ați amestecat aluatul, presați-l ușor cu degetele în bol și faceți o adâncitură în mijloc.

În adâncitură, turnați 1 linguriță de unt topit și amestecați ușor până când untul este complet absorbit în aluat. Lăsați aluatul astfel frământat în bol, acoperit cu un șervet și lăsați-l să fermenteze aproximativ 30 de minute.

Când aluatul își dublează volumul, frământați-l puțin pe o suprafață ușor presărată cu făină, apoi împărțiți-l în două părți.

Din aceste două părți, împărțiți în încă 4 sau 5 bucăți (eu le-am împărțit în 4 dintr-o parte și 5 din cealaltă). Formați fiecare bucată într-o bilă și lăsați-le să se odihnească sub un șervet încă câteva minute.

Apoi, întindeți fiecare bucată într-un sul subțire, rulați-o ca pe un arc, apoi încrucișați marginile lungi.

Apoi, încrucișați fiecare latură în interiorul aluatului, astfel încât să obțineți pâinici cu aspect de flori (detaliile sunt mai bine explicate în videoclipul de mai jos). Când pâinile cresc, vor arăta mai frumos și vor arăta cu adevărat ca niște flori.

Lăsați pâinile pregătite sub un șervet și așteptați să mai crească încă 20 de minute, în timp ce decideți dacă le veți prăji sau coace.

Pentru prăjit, încălziți puțin ulei într-o tigaie (nu le prăjiți în ulei adânc) și prăjiți-le până când capătă o culoare aurie, la temperatură moderată. Astfel, procesul de preparare va fi mai rapid.

 


Dacă decideți să le coaceți, așezați-le într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coaceți-le la 180 de grade Celsius, până când devin aurii și moi (în prealabil, ungeți-le cu gălbenuș).