Uncategorized

“MAI BINE DECÂT PIZZA…

  1. Radeți cartofii, înmuiați-i în apă rece și lăsați-i 20 de minute. În acest timp, căliți ceapa timp de 2-3 minute, apoi adăugați morcovul ras și continuați să căliți încă 2-3 minute.

La final adăugați ardeiul gras tocat mărunt și căliți din nou timp de 2-3 minute. Îndepărtați legumele deoparte și lăsați-le să se răcească.

  1. Într-un bol mai adânc, bateți ouăle cu puțină sare și piper negru, apoi adăugați laptele, făina cernută și praful de copt. Amestecați bine compoziția până când nu mai sunt cocoloașe.

Adăugați uleiul de măsline și amestecați până se încorporează.

  1. Stoarceți cartofii de apă și amestecați-i cu legumele călite. Adăugați o mână de pătrunjel tocat mărunt. Turnați întregul conținut peste amestecul pregătit și amestecați bine.
  2. Tapițați o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt și ungeți ușor deasupra. Turnați o parte din amestecul pregătit (sau întregul) și formați „pizza” (o crustă circulară). Introduceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute.

 


  1. Scoateți crusta coaptă, aranjați felii de roșii deasupra și presărați brânză rasă. Introduceți din nou în cuptor pentru încă 15 minute.