Uncategorized

Cea mai delicioasă dulceață de caise se face doar din trei ingrediente…

Spălați bine caisele și curățați-le de sâmburi. Amestecați-le cu zahărul și zdrobiți-le bine cu mâinile. Puneți-le la fiert, amestecând ocazional, la foc mic. Dulceața se fierbe 2-3 ore.

Este gata când, dacă treceți lingura prin oală, se vede fundul vasului. La final, adăugați conservantul și fierbeți încă câteva minute. Cei care nu folosesc conservant, pot să nu-l adauge (fără conservant se face sterilizarea în cuptor).

Depozitați dulceața fiartă în borcane calde, închideți-le și întoarceți-le imediat cu susul în jos pentru 2-3 minute pentru a crea un vid. Așezați borcanele într-o ladă, acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le până a doua zi, până când se răcesc complet.

Citiți și următoarea rețetă de la Alexandra Șumanova: cum să pregătiți rapid și ușor o prăjitură de post cu dulceață de caise și nuci.

Prăjitură de post cu dulceață de caise și nuci – se topește în gură, rapidă și ușor de preparat.

Rețeta acestei prăjituri foarte gustoase de post ne-a fost prezentată de dragul nostru membru, Alexandra Șumanova, în grupul NMD rețete. Se pregătește repede, se amestecă toate ingredientele și în timp ce se coace, bucătăria va fi minunat parfumată.

Ingrediente necesare: 400 ml apă (poate fi și minerală), 12 linguri de zahăr, 20 linguri de făină, 1 plic de praf de copt, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 8 linguri de nuci (4 măcinate + 4 tocate), 4 linguri de dulceață de caise.

Mod de preparare: Bateți bine toate ingredientele cu mixerul într-un vas mare până obțineți o compoziție omogenă. La final, adăugați nucile și amestecați.

Turnați compoziția obținută într-o tavă nr.28, unsă și tapetată în prealabil. Puneți la copt în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, aproximativ o jumătate de oră. Verificați cu o scobitoare dacă prăjitura este bine coaptă.

 

 



Încă fierbinte, imediat ce o scoateți din cuptor, ungeți prăjitura cu dulceață de caise pe toată suprafața și presărați generos cu nuci tocate/măcinate.