Uncategorized

“Am căutat mult timp această rețetă…

Într-un bol adânc puneți laptele, adăugați o lingură de drojdie uscată și o lingură de zahăr, amestecați și lăsați 5-10 minute într-un loc cald pentru a activa drojdia și a începe fermentația.

Adăugați 50 ml de ulei. În cele 700 g de făină tip 500 adăugați o linguriță plină de sare, amestecați și faceți o adâncitură în mijloc, în care turnați drojdia fermentată.

Amestecați cu o lingură până când ingredientele sunt absorbite și începe să se formeze aluatul, apoi continuați să frământați manual. În timpul frământării, presărați puțină făină doar pentru a nu se lipi de degete, dar nu prea mult, deoarece aluatul trebuie să rămână moale.

Nu este necesară frământarea excesivă, doar apucați conținutul cu mâna ca și cum ați scoate cu lingura și în scurt timp se va forma o bilă.

Când obțineți un aluat neted care se desprinde de pereții bolului și nu se lipește de mâini, acoperiți-l cu o pungă sau cu un prosop de bucătărie și lăsați-l într-un loc cald, ferit de curenți de aer, pentru a dospi timp de o oră până când își dublează volumul.

Presărați-l cu un praf de făină și răsturnați-l pe o suprafață de lucru înfăinată. Frământați-l puțin fără să apăsați prea tare (ceea ce este valabil pentru aluaturile tari).

Formați o bilă și împărțiți-o în 4 părți aproximativ egale. Presărați din nou puțină făină și formați bilele. Acoperiți-le și lăsați-le să se odihnească 10 minute.

În acest timp, pregătiți umplutura: în 500 g de brânză fină pentru plăcinte sau brânză mărunțită după alegerea dvs., adăugați un albuș de ou și amestecați, iar gălbenușul păstrați-l pentru mai târziu. Sărați brânza după gust.

Apoi reveniți la aluat. Cu un sucitor, întindeți fiecare din cele patru părți într-o foaie de 1 cm grosime. Presărați suprafața de lucru cu puțină făină și începeți să așezați foile de aluat.

Puneți prima foaie, ungeți-o cu o pensulă cu amestecul de 50 g unt topit și 50 ml ulei. După ungere, aplicați 1/3 din umplutura de brânză și distribuiți-o uniform. Acoperiți cu a doua foaie, ungeți din nou cu ulei și unt, apoi aplicați umplutura.

Pe a treia foaie unsă distribuiți restul de umplutură (ultima treime), apoi acoperiți cu a patra foaie care nu trebuie unsă.

Începeți să întindeți încet marginile pentru a obține o foaie mare, apoi întindeți-o cu sucitorul. Aluatul este moale și foarte ușor de întins. Apoi, rulați foaia într-un rulou și puneți-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Tăiați ruloul în bucăți de aproximativ 2 cm grosime și așezați-le în tavă cu partea tăiată în sus. Acoperiți-le și lăsați-le să dospească 10 minute în timp ce preîncălziți cuptorul la 200 de grade.

 

 



Ungeți-le cu gălbenușul bătut (amestecat cu o linguriță de lapte sau ulei) și presărați susan și semințe de in. Coaceți-le timp de o jumătate de oră.