Uncategorized

ȘARLOTKA… Un tort delicat cu mere care se topește în gură…

I. REȚETĂ – Un tort simplu și delicat, considerat de mulți cel mai bun în ceea ce privește prăjiturile pufoase cu mere. Șarlotka rusă este una dintre prăjiturile preferate pentru toamnă și iarnă.

 


 

Puteți să-l preparați într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară, chiar și într-o formă de chec.

 

 

 

Ingrediente necesare: 5-6 mere mari, 3 ouă, 200 g zahăr, 125 g făină, scorțișoară și zahăr pudră.

Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 170 de grade Celsius, deoarece prăjitura se coace foarte rapid. Acoperiți fundul unei tăvi cu hârtie de copt sau ungeți bine cu unt.

Spălați merele, curățați-le de coajă și semințe, tăiați-le cubulețe de dimensiune medie și așezați-le direct în tava pregătită cu un diametru de 22,5 cm.

Bateți ouăle cu zahărul folosind un mixer electric până când compoziția devine spumoasă, iar mare parte din zahăr se topește. Adăugați vanilia, 1-2 plicuri după preferință, făina cernută și amestecați bine.

Amestecați la viteză scăzută sau manual cu ajutorul unei linguri sau spatule. Amestecul ar trebui să fie destul de gros. Turnați aluatul rezultat peste mere și introduceți în cuptorul încălzit pentru aproximativ 55-60 de minute.

Când prăjitura este gata, lăsați-o în tavă timp de aproximativ 10 minute, apoi răsturnați-o într-un vas de servire astfel încât merele să fie în partea de sus. Presărați deasupra cu zahăr pudră și scorțișoară. Prăjitura este ușoară ca o păpădie.

II. REȚETĂ – Plăcintă cu mere – se topește în gură, delicată și gustoasă. Aceasta este șarlotka italiană. Prăjitura este simplă de preparat și foarte gustoasă.

Ingrediente necesare: 180 g făină de grâu, 4-5 mere, 130 g zahăr, 50 g unt, ½ plic praf de copt, 2 gălbenușuri, 130 ml lapte, o prispă de sare.

Mod de preparare:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI……

 

Author: morenews99.com