Uncategorized

Rulad sărat cu dovlecei, simplu, suculent și gustos, preparare simplă și rapidă…

  1. Într-un bol, bateți patru ouă cu un tel. Adăugați 4 linguri de iaurt (sau lapte acru), 2 linguri de făină albă, 3 linguri de făină de porumb și 1 linguriță de praf de copt. La final, adăugați 3 linguri de ulei și amestecați bine pentru a combina ingredientele. Puneți bolul deoparte să se odihnească, timp în care pregătiți dovleceii.
  2. Dacă sunt tineri și organici, nu trebuie să curățați dovleceii, altfel, curățați-i și radeți-i. Cei doi dovlecei ar trebui să cântărească aproximativ o jumătate de kilogram împreună.
  3. Adăugați dovleceii rași în amestecul de ouă bătute. Amestecați bine pentru a combina compoziția, apoi asezonați cu 1 linguriță de sare și puțin oregano, după gust. Trebuie să obțineți o compoziție care nu este prea groasă, nici prea lichidă.
  4. Ungeți ușor o tavă de 33×33 cm și tapetați-o cu hârtie de copt, apoi distribuiți uniform compoziția în tavă. Puteți folosi și o tavă mai mare, dar veți obține o foaie mai subțire.
  5. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, timp de 15 minute. Transferați foaia coaptă și fierbinte pe un prosop umed, rulați-o și lăsați-o așa 5 minute, în timp ce pregătiți umplutura.

 

 


 

 

Pentru umplutură: Amestecați 200 g de brânză neutră sau cremă de brânză, adăugați puțin pătrunjel proaspăt tocat, după gust, și combinați. Ungeți foaia pe întreaga suprafață (umplutura poate fi aplicată în timp ce foaia este călduță), iar deasupra așezați fâșii de șuncă sau mezeluri la alegere.