Uncategorized

Dulceață de cireșe – fără conservanți

  1. Spălați vișinele și îndepărtați sâmburii. Luați o oală largă dedicată doar pentru gem, și așezați un strat de vișine urmat de un strat de zahăr. Lăsați-le să stea câteva ore până când zahărul se topește complet.
  2. Puneți gemul la fiert pe foc mic, fără a amesteca, până când sucul devine suficient de gros. Când consistența sucului este satisfăcătoare, luați oala de pe foc, acoperiți-o cu un prosop umed și lăsați timp de aproximativ 15 minute.
  3. În acest timp, vișinele vor lăsa puțin suc, așa că gemul trebuie să fie adus din nou la fierbere și să se continue fierberea.
  4. Când de pe lingură picură două picături de suc dens simultan, gemul este gata. Luați-l de pe foc, îndepărtați spuma, acoperiți-l cu un prosop umed și lăsați-l să stea peste noapte. A doua zi, împachetați-l în borcane și închideți-le bine.

 

 


 

REȚETĂ DE LA CITITOARE Pentru 1 kg vișine, pun 1 kg zahăr dacă sunt foarte coapte, iar dacă sunt puțin coapte, pun mai puțin zahăr, cam 600 g la 1 kg vișine. Borcanele cu gem le pun în cuptorul rece, apoi îl pornesc la 90 de grade Celsius – 90 de minute și le las până a doua zi. Astfel gemul nu se strică niciodată.