Uncategorized

Gogoși Prințesă care se topesc în gură…

  1. Într-o cratiță pe foc, puneți 250 ml apă, 2 linguri de zahăr și 125 ml ulei. Aduceți la fierbere la temperatură moderată, acoperit. Amestecați până când zahărul se dizolvă complet.
  2. Luați vasul de pe foc și adăugați treptat 150 g de făină, amestecând energic cu un tel. Amestecați până când aluatul se omogenizează și începe să se desprindă de pe pereții vasului. Lăsați-l deoparte să se odihnească 1-2 minute.
  3. Apoi bateți aluatul cu un mixer și adăugați ouăle, unul câte unul. Bateți până când se omogenizează bine cu aluatul. Puneți compoziția într-un poș sau seringă de patiserie și formați gogoșile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Dacă nu aveți poș de patiserie, folosiți o lingură pentru a pune compoziția pe hârtie, apoi faceți modele cu o furculiță.
  1. Lăsați suficient spațiu între gogoși, deoarece se vor mări în timpul coacerii. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade până când se rumenesc, 20-30 de minute. Nu deschideți cuptorul până când nu se rumenesc.
  2. Lăsați gogoșile coapte să se răcească în timp ce pregătiți crema.
  3. Pentru cremă: Într-o cratiță puneți 500 ml lapte. Într-un alt vas puneți 4 gălbenușuri, 10 g zahăr vanilat, între 150 și 250 g zahăr, după gust, 130 g făină și 300 ml lapte. Bateți cu un mixer până când compoziția se omogenizează.

 

 


 

  1. Turnați treptat compoziția în laptele fierbinte și fierbeți crema amestecând continuu până când se îngroașă. Lăsați să se răcească, apoi omogenizați cu 125 g unt. Puneți crema într-o seringă de patiserie și umpleți gogoșile.