Uncategorized

„Nu ați încercat dovleceii în acest fel… De zile întregi îi fac așa, nu mă pot opri din a-i mânca…”

Curățați roșiile sub un jet de apă rece, scoateți miezul și tăiați-le în rondele de grosime medie. Repetați același lucru și cu dovleceii.

Apoi luați un vas termorezistent de mărime medie sau mică și începeți să alternați dovleceii și roșiile până se termină ingredientele.

Presărați deasupra 1 linguriță de oregano sau alt condiment după gust. Porniți cuptorul să se încălzească la 180 de grade. Apoi începeți pregătirea sosului. Într-un vas adânc adăugați smântâna neutră, aproximativ 200 ml.

Adăugați apoi 1 plic de condiment cu 4 tipuri de brânză (opțional). Acest condiment este destinat în mod specific pentru prepararea sosului pentru paste și se găsește în toate magazinele.

În smântână adăugați și 1 linguriță de usturoi praf, 1 linguriță de busuioc, apoi amestecați bine. Între dovlecei și roșii așezați bucăți de 100 g cașcaval tăiat subțire.

Deasupra turnați sosul și presărați încă 100 g de cașcaval ras. Puneți la cuptor până se rumenește frumos.

II REȚETĂ. Prânz de post cu dovlecei în sos de smântână, nu există ceva mai bun. Ingrediente necesare: 1 dovlecel mare, 1 căpățână de conopidă, jumătate de ceapă, 200 g praz, 1 tulpină de țelină, 125 ml ulei de măsline, 4-5 căței de usturoi, 550 ml apă. Condimente: sare, piper negru și alb + pesmet pentru presărat.

Mod de preparare: Tăiați dovlecelul, ceapa, prazul și țelina în cuburi. Puneți-le la prăjit să se călească aproximativ 10 minute la temperatură moderată. Adăugați sare după gust pentru a elibera lichidele.

Apoi adăugați 550 ml de apă și fierbeți până când legumele se înmoaie. Condimentați și luați de pe foc. Tăiați conopida în buchețele și turnați apă sărată fierbinte peste ea. Lăsați să stea 7-8 minute, apoi scurgeți și clătiți cu apă rece.

Așezați conopida într-o tavă și condimentați după gust. Separat, pasați legumele moi pe care le-ați fiert anterior până obțineți un amestec cremos omogen, apoi distribuiți-l uniform peste conopidă.

 

 



Cățelele de usturoi nu le tăiați complet, ci doar pe mijloc pentru a-și elibera mai ușor sucul. Puneți în fiecare colț al tăvii și în mijloc. Deasupra presărați pesmet și sărați dacă este necesar, și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade până se rumenește.