Uncategorized

CEL MAI DELICIOS GUVARLAK…

  • Spălați ardeii sub un jet de apă rece și scurgeți-i bine sau ștergeți-i.
  • Apoi curățați-i de codițe și semințe și tăiați-i felii (tăiați-i în lungime pe jumătate, în treimi sau în sferturi, în funcție de mărimea ardeilor).
  • De la vinetele mov tăiați codița împreună cu lăstarii laterali mici, curățați-le și tăiați-le în fâșii subțiri. Pentru a elimina amărăciunea posibilă, așezați fâșiile într-un castron adânc și presărați sare. Lăsați-le să stea așa timp de aproximativ 10 minute.
  • Curățați ceapa și tăiați-o în semicercuri subțiri, tăiați mărarul fin, curățați și tăiați și ceapa, și curățați roșiile…

(Cea mai ușoară metodă pentru a curăța coaja subțire a roșiilor este să le tăiați în cruce pe partea de jos, apoi să le înmuiați câteva secunde în apă fierbinte, apoi imediat în apă rece).

După aproximativ 10 minute, când fâșiile de vinete vor deveni moi și vor lăsa zeama, scurgeți-le și coborâți-le una câte una într-o tigaie cu puțin ulei încălzit la temperatură moderată.

Prăjiți-le scurt pe ambele părți până devin aurii și scoateți-le într-un bol separat.

În aceeași grăsime (adăugați după nevoie), prăjiți feliile de ardei. Reduceți temperatura deoarece ardeii se gătesc mult mai repede decât vinetele.

Prăjiți-i doar până devin moi și scoateți-i într-un bol separat. În aceeași tigaie prăjiți cârnații, tăiați-i în bucăți mai mici sau mai mari, după preferințe.

În uleiul în care au fost prăjiți cârnații (adăugați după nevoie), prăjiți ceapa până devine moale, apoi adăugați roșiile tocate fin. Lăsați-le să fiarbă până când se evaporă excesul de lichid și sosul se îngroașă.

Adăugați mărarul tăiat mărunt (tocați sau trecuți prin presă), condimentați cu 1 linguriță de sare, puțin piper negru și amestecați bine.

STRATIFICARE: Într-o tigaie adâncă pe fund așezați jumătate din sosul de roșii cu ceapă, apoi un strat de vinete, apoi ardei (condimentați după gust), mărar cu ceapă…

Apoi adăugați cârnații, apoi cealaltă jumătate a sosului de roșii, restul de vinete, apoi ardei (condimentați după gust), mărar cu ceapă și deasupra turnați puțin sos de roșii gata preparat sau ketchup.

 

 


 

Acoperiți și gătiți timp de aproximativ 10 minute la temperatură moderată pentru a îmbina aromele. Nu este nevoie să amestecați, ci doar să agitați ușor tigaia.