Uncategorized

Am umplut ardeii cu ceva ce nu v-ar fi trecut niciodată prin cap – gustul a fost fenomenal.

 

într-o tigaie cu puțin ulei încins, căliți ceapa tocată fin. Gătiți timp de aproximativ două minute până când devine moale și sticloasă, apoi adăugați pieptul de pui, tăiat în cuburi mici. Condimentați după gust.

Gătiți carnea amestecând constant, apoi adăugați morcovul ras și o roșie tocată fin și amestecați bine pentru a echilibra ingredientele. Lăsați-le să se călescă aproximativ 5 minute pentru a se rumeni carnea pe toate părțile.

Apoi adăugați 200 g orez fiert, scurs în prealabil (nu prea fiert).

Amestecați din nou bine și uniți ingredientele. La final vine ingredientul secret, adică supa cremă de ciuperci. Turnați întregul conținut al plicului în carnea prăjită.

Amestecați bine și opriți focul. Între timp, pregătiți ardeii: spălați-i și curățați-i de cotoare și semințe. Cu grijă, cu o linguriță, umpleți-i cu amestecul preparat (cam două-trei linguri fiecare).

Turnați smântâna lichidă pentru gătit peste ardeiul umplut. Presărați cașcaval ras (gouda) la suprafață, după preferință. Așezați preparatul astfel obținut într-o tavă încălzită la 180 de grade Celsius și coaceți-l timp de aproximativ 50 de minute.


 

Ardeii umpluți copti sunt foarte gustoși și suculenți. Serviți-i alături de puțin sos format în tavă.