Uncategorized

Pinerlii cu brânză… O rețetă simplă pentru un mic dejun sau o cină delicioasă…

  1. Într-un castron adânc, amestecați laptele călduț cu apa, adăugați drojdia, zahărul, untul și oul la temperatura camerei. Omogenizați și apoi adăugați sarea și începeți să adăugați făina treptat. Amestecați cu o lingură.
  2. Când aluatul se îngroașă, frământați-l cu mâna. Ar trebui să fie moale, dar să nu se lipească de pereții bolului. Acoperiți-l cu folie plastică și lăsați-l într-un loc cald să crească timp de 40 de minute.
  3. Pentru umplutură: amestecați ingredientele. Pentru uns: topiți untul și amestecați-l cu uleiul.
  4. După ce aluatul a crescut, frământați-l ușor pe o suprafață presărată cu făină și împărțiți-l în 10 părți. Formați fiecare într-o bilă. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să se odihnească 10 minute.
  5. Luați o bilă și întindeți-o într-o foaie mare și subțire. Presărați cu făină dacă este necesar. Ungiți foaia cu amestecul de unt topit și apoi începeți să o pliați asemenea unui aluat fraged.
  6. Ungeți fiecare nouă suprafață în timpul plierii cu amestecul de unt. Așezați „cuburile” sau „cărțile” rulate sub un prosop pentru a nu se usca în timp ce întindeți celelalte aluaturi.
  7. Apoi luați prima bucată și întindeți-o ușor cu un sucitor. Așezați umplutura pe lungime.
  8. Rulați cu grijă și așezați într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  9. Tăiați rolele în bucăți mai mici, ca niște plăcinte. Ungiți-le deasupra cu ou bătut și presărați cu semințe după preferință.

 


  1. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 190 de grade până când se rumenesc frumos.