Uncategorized

Îl beau pentru a dormi mai bine

Dacă adăugați apă caldă la această pastă, obțineți “lapte de aur”. Dar eu prepar băutura într-un mod ușor diferit, pe care vi-l voi descrie mai jos. Amestec aproximativ 40 g de turmeric praf în 150 ml de apă rece și încălzesc la foc mediu până când obțin o pastă groasă și densă.

Apoi, pun această “pastă” într-o cratiță cu un litru de lapte. De obicei folosesc lapte degresat cu un conținut scăzut de grăsimi, dar în ultimul timp am încercat și lapte vegetal, cum ar fi cel de cocos, de migdale, de orez, de soia…

Cratița o pun pe foc la temperatură medie și adaug încă o linguriță de turmeric praf (în total 50 g). Laptele fierbe timp de 5 minute, dar trebuie să controlez focul și să nu-l las să clocotească. Întreaga perioadă trebuie să amestec constant.

În rețetele pe care le-am citit nu scria nicăieri că laptele de aur trebuie să fie strecurat, dar eu îl strecoară prin tifon și pulpa rămasă o folosesc ca mască pentru față, uneori chiar o folosesc și pe dinți pentru a-i albii (are un efect de albire).

Băutura caldă poate fi băută o dată pe zi dimineața pentru energie, sau seara pentru un somn mai bun. În ceașcă adăugăm o linguriță de miere, jumătate de linguriță de unt sau ulei și o praf de piper negru.

 

 


Aceste adăugiri ajută la absorbția mai bună a curcuminei, despre care se știe că stimulează vezica biliară pentru descompunerea grăsimilor. Mi-a fost foarte util, poate vă va ajuta și pe voi, dar cu consultarea prealabilă a medicului vostru.