Uncategorized

Dovlecei în borcan:

Spălați bine dovleceii, îndepărtați-le capetele și tăiați-i în rondele nu foarte subțiri (sau tăiați-i în bucăți după preferință), apoi presărați-i cu sare și lăsați-i să stea o oră pentru a se scurge zeama.

Într-o oală, puneți oțetul, apa și sarea, în raport de 3:1 în favoarea apei (de exemplu, 3 căni de apă, 1 cană de oțet și sare după gust). Când amestecul dă în clocot, adăugați dovleceii tăiați. Apa va scădea temperatura din cauza dovleceilor.

Așteptați până când apa începe din nou să fiarbă și, odată ce a început să fiarbă din nou, fierbeți încă patru minute. Apoi scoateți dovleceii cu o spumieră și așezați-i pe o cârpă de bucătărie sau într-o strecurătoare, lăsându-i să se usuce bine (nu trebuie să fie umed).

Apoi așezați-i în borcane sterilizate, punând între ei mărar tocat și puțină ceapă sau un cățel de usturoi. Adăugați și câteva boabe de piper negru. După ce ați umplut borcanele, turnați ulei de măsline deasupra.

Dovleceii trebuie să fie complet acoperiți de ulei, iar conținutul trebuie să fie la 1 cm sub marginea borcanului. Închideți cu capac metalic, apoi pasteurizați la fel cum pasteurizați și compotul, de exemplu.

Așezați borcanele într-o oală largă căptușită cu cârpă de bucătărie pe fund, astfel încât să nu se atingă unul de celălalt, și fierbeți-le timp de 15-20 de minute. Lăsați borcanele să se răcească timp de 24 de ore.

 



SFAT: Uleiul nu trebuie să fie neapărat de măsline, puteți folosi și ulei obișnuit sau să le amestecați în jumătate-jumătate.