Uncategorized

Orhideele mele înfloresc din plin – pregătește un fel de mâncare delicios cu usturoi și bucură-te de flori.

Proces corect Pentru a transplanta planta, vei avea nevoie, în fapt, de o orhidee, un ghiveci de plastic cu găuri de drenaj, un substrat pentru orhidee, foarfece și cărbune activ. Udă planta pentru a fi mai ușor să scoți orhideea din vechiul recipient. Noul ghiveci ar trebui să fie puțin mai mare pentru a acomoda toate rădăcinile. După ce scoți orhideea, rădăcinile trebuie spălate sub apă curentă și curățate de resturile vechiului substrat. Lasă floarea deoparte timp de 20 de minute și lasă rădăcinile să se usuce ușor.

După aceasta, trebuie să inspectezi rădăcinile pentru a detecta procesele de putrefacție. Este mai bine să tai cu grijă aceste părți pentru a salva viața florii. Cultivatorii de flori recomandă, de asemenea, să presari ușor zonele tăiate ale rădăcinilor afectate cu praf de cărbune activ. Acest lucru contribuie la recuperarea rapidă a plantei. Dacă nu ai cărbune activ, poți folosi puțină scorțișoară.

Ajutor salvator Este mai bine să transplantezi orhideea într-un ghiveci din material transparent, deoarece rădăcinile participă și ele la fotosinteză. Imediat ce ai îndepărtat rădăcinile afectate, floarea trebuie așezată cu grijă într-un nou ghiveci, umplându-l treptat cu substrat. Nu te îngrijora dacă unele rădăcini rămân încă la suprafață. Acest lucru este normal pentru o orhidee.

Orhideea transplantată trebuie monitorizată. Floarea va fi cel mai probabil stresată pentru un timp, dar nu intra în panică. Dacă starea generală a plantei este în regulă, atunci foarte curând se va recupera și își va reveni. Așează orhideea într-un loc confortabil, ferit de lumina directă a soarelui.

 



Acum știi cum să transplantezi o orhidee într-un alt ghiveci și cum să ajuți floarea să supraviețuiască unei astfel de perioade stresante. Îți dorim sincer ca frumoasa ta orhidee să încânte ochiul cu flori delicate și să nu se îmbolnăvească.