Uncategorized

Rețetă pentru oaspeți neprevăzuți… biscuiți rapizi cu umplutură la alegere…

  1. Într-un bol, dizolvați drojdia și zahărul într-o combinație de apă caldă, lapte și ulei. Adăugați sarea și, adăugând treptat făina, framântați un aluat moale, unsuros, care nu se lipește. Acoperiți și lăsați-l la cald pentru a fermenta 45-50 de minute.
  2. Aluatul crescut îl frământați din nou și îl împărțiți în două bile. Acoperiți-le și lăsați-le să se odihnească 10 minute.
  3. Luați o bucată de aluat și întindeți-o pe o suprafață ușor presărată cu făină într-o foaie dreptunghiulară. Aluatul se lucrează ușor, ajutându-vă cu mâinile pentru a obține o formă dreptunghiulară.
  4. Pe foaia de aluat presărată așezați cașcavalul ras (aproximativ 50 de grame) și distribuiți jumătate din umplutura de legume.
  5. Rulați cu grijă ruloul și închideți capetele.
  6. Tăiați rulada în bucăți (lățimea a două degete).
  7. Așezați bucățile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, presărați puțin cașcaval ras deasupra fiecăreia și apăsați ușor cu degetele pentru a se fixa.

 

 


 

  1. Ungeți-le cu gălbenușul bătut cu puțin lapte sau ulei și puneți-le la copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute.