Uncategorized

Desert în 5 minute: Prăjitura de zi cu zi, amestecă și coace, ușor și foarte gustos, se mănâncă imediat.

Spălați bine portocala și lăsați-o să stea în apă sărată sau în apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu. După 30-40 de minute, frecați bine coaja portocalei și clătiți cu apă rece. Apoi ștergeți portocala și radeți coaja fin pe o răzătoare.

Stoarceți sucul de portocale. Trebuie să obțineți 150 ml de suc de portocale proaspăt, dar puteți folosi și sucul din pachet. Într-un bol mai adânc, spargeți cele trei ouă care au stat o oră la temperatura camerei.

Adăugați sarea și amestecați cu un tel de bucătărie până când ouăle sunt sparte. Apoi adăugați cele 150 g de zahăr și continuați să amestecați până când zahărul se topește. Adăugați cele 120 ml de ulei de gătit și cele 150 ml de suc de portocale și amestecați bine.

După ce ingredientele umede sunt bine amestecate, începeți să adăugați treptat făina cernută. Adăugați-o în două-trei reprize sau puțin câte puțin pentru a se amesteca ușor și pentru a nu rămâne cocoloașe în compoziție.

Când făina este complet încorporată, adăugați coaja fin rasă de portocală, amestecați și la final adăugați o jumătate de plic de praf de copt (15 g), cernut, și amestecați din nou pentru a se uniformiza. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă, densă și semilichidă.

Tapetați un tăviță cu dimensiunile 18×27 cm sau aproximativ (cel mai bine cu un inel flexibil) cu hârtie de copt sau ungeți-o și presărați-o cu făină. Turnați compoziția, nivelând-o uniform și bateți de câteva ori tava pentru a scoate eventualele bule de aer.

 


 

Puneți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute. Lăsați prăjitura să se răcească puțin după ce este coaptă, apoi scoateți inelul, ungeți-o cu un strat subțire de gem de caise (sau ce aveți la îndemână, poate fi și miere lichidă), presărați deasupra cu cocos și serviți-o.