Uncategorized

O lingură din acest amestec și toate florile pe care le aveți își vor recăpăta culoarea verde,

Este utilizat ca spray pentru frunze și este eficient împotriva afidelor, gândacilor de cartofi, ale pilosului alb, viermi de la varză, musculițe, molii, furnici… Dacă este folosit ca tratament pentru sol, apa cu usturoi este eficientă împotriva nematozilor și a dăunătorilor.

Usturoiul uscat, adică usturoiul sub formă de granule (care este folosit în bucătărie ca și condiment) poate fi împrăștiat direct în sol dacă ați observat că acesta este infectat cu mucegai, dăunători sau alte boli.

Pentru plantele de interior, pregătiți următoarea soluție: un vârf de linguriță, turnat într-un litru de apă caldă (maximum 60 de grade, să nu fie prea fierbinte), amestecat bine, acoperit și lăsat să se răcească complet. Apoi strecurați lichidul prin tifon.

Cu această soluție, udați plantele la rădăcină. Este foarte eficient pentru orhidee, violete africane, crizanteme și alte flori. Udați o dată la fiecare 3 până la 4 săptămâni cu această soluție. Dacă planta este ceva mai sensibilă, pregătiți o soluție mai slabă, cu care să stropiți frunzele.

Usturoiul este un fungicid natural: compușii activi de sulf opresc dezvoltarea diferitelor mucegaiuri și mucegaiuri. Este un tratament și măsură preventivă foarte eficientă pentru mucegaiul pulmonar. Insecticid natural: când este folosit în combinație cu ardei iute, usturoiul alungă eficient șoarecii, căpușele, iepurii…

Rețetă pentru soluția de usturoi pentru o cantitate de 4-5 litri. INGREDIENTE NECESARE: 5-6 căței de usturoi și 2 căni de apă. PROCEDURĂ: Curățați usturoiul și tăiați-l mărunt. Turnați două căni de apă (400-500 ml) într-un borcan de sticlă, acoperiți-l cu un capac și lăsați-l să stea 24 de ore într-un loc întunecat.

 



Apoi, strecurați lichidul și adăugați apă pentru a subția și pentru a obține 4-5 litri de lichid. Poate fi păstrat în frigider până la utilizare. Se aplică pe plantele atacate de rozătoare, insecte și alți dăunători o dată la fiecare două săptămâni sau după plo