Uncategorized

FURNARINCI FĂRĂ FĂINĂ: Doar răziți dovleceii – simplu, rapid și gustos…

  1. Spălați bine dovleceii, îndepărtați-le codițele, apoi dați-i prin răzătoarea cu găuri mari. Presărați puțină sare peste ei, amestecați-i bine și stoarceți-i cu mâna pentru a elimina sucul. Lăsați-i în sită în timp ce pregătiți celelalte ingrediente.
  2. Radeți cașcavalul (200 g) la fel ca și dovleceii, apoi puneți-l într-un bol mai adânc. Adăugați dovleceii scurși de suc, un ou, o mână de parmezan ras și un cățel de usturoi presat printr-o presă sau tocat mărunt/răzuit.
  3. Ingredientele le puteți amesteca cu o lingură sau o furculiță, dar eu prefer să le amestec cu mâna – cel mai valoros instrument din bucătărie. Este necesar să amestecați bine pentru a distribui toate ingredientele uniform.
  4. Tapetați tava de copt cu hârtie de copt (puteți folosi și o tavă de dimensiuni medii sau o tăviță, apoi tăiați triunghiuri), apoi turnați întreaga compoziție înăuntru. Întindeți-o cu atenție cu mâna pentru a o niveliza uniform.
  5. Puneți la copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 25 de minute. Când începe să se rumenească ușor deasupra, scoateți tava din cuptor și presărați deasupra cașcaval ras sau tocat fin, cam 100 g.

 


 

  1. Reintroduceți în cuptorul cald pentru încă 10 minute la 200 de grade, suficient pentru a se topi cașcavalul și pentru a se rumeni ușor. Apoi scoateți aluatul din cuptor, lăsați-l să se răcească puțin, apoi tăiați-l în bastonașe sau felii, după preferință.