Uncategorized

Cel mai cremos prăjitură din lume – PRĂJITURĂ CU BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ

  1. Bateți ouăle spumă, iar în timp ce le bateți cu mixerul, adăugați treptat zahărul. Adăugați praful de budincă de vanilie și trei linguri de făină. Mixați compoziția până se omogenizează toate ingredientele și obțineți o cremă densă.
  2. În compoziția densă adăugați 600 ml de lapte și amestecați cu mixerul la viteză redusă pentru a se dizolva. Apoi puneți pe foc și amestecați constant până când crema se îngroașă. Acoperiți cu folie transparentă și lăsați să se răcească.
  3. Bateți spumă patru ouă cu mixerul, iar în timp ce le bateți adăugați un zahăr vanilat și 200 g zahăr. Mixați până când compoziția devine albă, apoi adăugați 100 ml de ulei. Bateți și adăugați cernut 190 g de făină, 2 linguri de cacao și 2 lingurițe de praf de copt.
  4. Mixați la viteză redusă până se omogenizează. Turnați compoziția uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, nivelați, scuturați și coaceți 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Lăsați blatul copt să se răcească, apoi tăiați-l pe orizontală pentru a obține două blaturi mari și subțiri.
  5. Într-un bol separat, bateți 200 ml de frișcă lichidă până obțineți o spumă fermă. Bateți spumă 150 g de unt la temperatura camerei, apoi adăugați budinca răcită și continuați să mixați până obțineți o cremă netedă. Adăugați frișca bătută și mixați din nou pentru a se omogeniza.
  6. Asamblare în tava cu inel: blat înmuiat în puțin lapte, jumătate din cremă, blat înmuiat în puțin lapte, cealaltă jumătate din cremă. Lăsați în frigider să se răcească timp de o oră. Deasupra turnați glazura de ciocolată: topiți 200 g de ciocolată cu 60 g de unt și 50 ml de lapte.

 


 

  1. Amestecați constant până când glazura de ciocolată devine netedă. Turnați-o uniform peste prăjitură, nivelați și puneți din nou în frigider pentru a se întări. Lăsați cel mai bine peste noapte.