Uncategorized

TORT “SALATA RUSA” PENTRU ORICE OCAZIE… Nu ați încercat nimic mai ușor și mai gustos…

  1. Batem albușurile până se formează o spumă, adăugând treptat zahărul. După ce obținem o spumă fermă, adăugăm cele două gălbenușuri, unul câte unul.
  2. Amestecăm nucile măcinate cu făina, apoi le adăugăm treptat în compoziția de ouă, amestecând ușor cu o lingură pentru a păstra aerul în compoziție.
  3. Turnăm compoziția în forma de copt cu diametrul de 28 cm, tapetată cu hârtie de copt și unsă și presărată cu făină, și o coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute.
  4. După ce foaia este coaptă, o lăsăm să se răcească puțin în formă, apoi o scoatem și o lăsăm să se răcească complet pe un grătar. Repetăm această procedură de două ori pentru a obține trei foi.
  5. Pentru cremă: Batem cele 6 gălbenușuri cu zahărul și zahărul vanilat, adăugăm puțin lapte pentru a subția compoziția, apoi adăugăm făina și amestecăm bine pentru a nu se forma cocoloașe.
  6. Încălzim restul de lapte până la punctul de fierbere. Reducem temperatura, adăugăm compoziția de ouă și reluăm fierberea. Gătim amestecând continuu până se îngroașă.
  7. Când crema este gata, o turnăm în alt vas, o acoperim cu folie transparentă și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
  8. Batem spumă untul cu zahărul pudră, apoi adăugăm crema răcită și amestecăm bine cu un mixer.
  9. Luăm o treime din cremă și o lăsăm deoparte. În restul cremei adăugăm bomboanele jelatină tăiate cuburi, nucile măcinate și stafidele uscate.

 


 

  1. Asamblare: alternăm între foi și cremă colorată și cremă galbenă. Lăsăm tortul să se răcească peste noapte înainte de servire.