Uncategorized

PINELE CU URDĂ ȘI CAȘCAVAL… Foarte gustoase! Înscrieți-vă această rețetă…

  1. Într-un castron adânc, dizolvați drojdia și zahărul în apa călduță, apoi adăugați făina (în mod treptat) și sarea, apoi framântați un aluat moale care nu se lipește de mâini. Framântați timp de 5 minute și formați o bilă.
  2. Turnați aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și împărțiți-l în 12 bucăți egale. Între timp, topiți untul și amestecați-l cu uleiul.
  3. Aplatizați puțin bucățile de aluat cu degetele și înmuiați-le în amestecul de unt.
  4. Acoperiți-le și lăsați-le să se odihnească timp de 20 de minute.
  5. După ce a trecut timpul, luați un aluat și așezați-l pe o suprafață de lucru unsă și începeți să-l întindeți într-o foaie subțire. Ungerea suprafeței poate fi necesară.
  6. Rulați foaia subțire, începând să o îndoiți de la un capăt, apoi de la celălalt pentru a obține un dreptunghi alungit.
  7. În mijlocul fiecărui dreptunghi așezați umplutura și apoi îndoiți-o de la un capăt, apoi de la celălalt de două ori pentru a o împacheta frumos. Repetați acest proces cu toate bucățile de aluat.
  8. Așezați pinelele împachetate pe o tavă, acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să se odihnească timp de 15 minute. În acest timp, preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius.


  1. Ungeți-le cu gălbenuș și coaceți-le până când devin frumos rumenite.