Uncategorized

SALATĂ DE IURȚURI RAPIDĂ:

  1. Curățați morcovii și îndepărtați-le coada. Apoi, radeți-i pe cea mai mare parte a răzătoarei pe o placă de lemn. Tăiați ceapa și cățeii de usturoi pe jumătate sau mai mici, dacă doriți, și prăjiți-i în ulei încălzit (poate fi ulei de măsline) la foc mic.
  2. Ceapa va elibera curând aroma sa delicioasă, așa că, înainte de a deveni maro, scoateți-o din ulei într-un bol mic. Adăugați morcovul ras în tigaia în care ați prăjit ceapa. Între timp, scoateți partea de sus a vânătului și curățați-l, apoi tăiați-l în cubulețe medii.
  3. Așezați vânăta pregătită astfel într-un bol cu apă pentru a elimina amărăciunea caracteristică. Scoateți morcovul prăjit într-un bol separat. Apoi treceți la pregătirea ardeilor. Ardeii se taie în bucăți mari (arzătorii și cei dulci), apoi se prăjesc în aceeași tigaie, adică până când devin moi, apoi se pun deoparte.
  4. Îndepărtați vânăta din apa în care a fost înmuiată, apoi prăjiți-o în același mod ca și celelalte ingrediente. Combinați morcovul și ceapa și condimentați după gust cu puțină sare și piper negru.
  5. Amestecați, apoi turnați deasupra 600 g de iaurt grecesc și amestecați până când salata devine cremoasă și condimentați după necesitate. Într-un castron mic și rezistent la căldură, turnați jumătate din amestecul de morcov și ceapă și distribuiți uniform.
  6. Deasupra așezați ardeii prăjiți, distribuiți-i uniform, apoi imediat după aceea adăugați roșiile. Turnați puțin din amestecul cremos cu morcovi, dar lăsați mai mult pentru final. Așezați câteva bucăți de ouă fierte pre-fiert, tăiate în felii, și turnați peste ele încă 200 g de iaurt grecesc.

 

 


 

La final, turnați restul amestecului cremos și decorați cu câteva ouă fierte suplimentare, aranjate în cerc, cuburi sau orice altă formă care vi se pare interesantă. Puteți decora și