Uncategorized

Aceste plăcinte nu au fost respinse de nimeni până acum, toți cer rețeta: ușoare, ieftine, gustoase și nu absorb ulei.

Fiți cartofii, decojiți-i și, când sunt încă calzi, adăugați-le 100 g unt și pisați-i cu furculița până obțineți un piure fără cocoloașe. Dacă vă este mai ușor, folosiți un mixer.

Într-un bol adânc, dizolvați 10 g drojdie uscată în 250 ml lapte cald. Amestecați până când drojdia este dizolvată, iar în timp ce amestecați, adăugați câte unul, gustos, cele patru gălbenușuri. Amestecați până când se încorporează bine. Adăugați piureul de cartofi în compoziție și amestecați bine cu furculița până când se incorporează ingredientele.

Apoi adăugați făina și frământați cu mâna. Veți obține un aluat fin, unsuros și compact. Formați o minge și lăsați-o acoperită să crească 40 de minute într-un loc cald fără curent. Aluatul crescut întindeți-l pe o suprafață de lucru presărată cu făină, frământați-l ușor, apoi întindeți o foaie dreptunghiulară mare.

Tăiați foaia în dreptunghiuri, pe lungime adăugați umplutura de brânză și cașcaval (la alegere), rulați-o într-un rulou și lipiți marginile pentru a nu se scurge umplutura în timpul prăjirii.

REȚETĂ 2 – PLĂCINTE DIN ALUAT NEBUN – INGREDIENTE NECESARE: 1 kg făină albă moale, 300 ml iaurt dens, 50 ml ulei, 350 ml lapte cald, 2 ouă întregi + 1 gălbenuș, 40 g drojdie proaspătă, 2 lingurițe zahăr și 1 linguriță sare. Pentru umplutură: 300 g brânză și 1 albuș.

MOD DE PREPARARE: În laptele cald topiți drojdia, adăugați zahărul, sarea, uleiul și ouăle bătute. Cerneti făina și în mijloc faceți o adâncitură, apoi adăugați iaurtul (încălzit sau la temperatura camerei), apoi adăugați treptat laptele și frământați aluatul.

Acoperiți aluatul și puneți-l în frigider să se odihnească cel puțin o oră, sau mai mult. Acest aluat poate sta ore sau zile, deoarece procedura este aceeași ca și pentru “aluatul nebun”, va crește bine și în frigider.

Când doriți să faceți plăcinte, pur și simplu luați cât aveți nevoie din el și, fără să-l frământați, întindeți o foaie cu o grosime de 1 cm, tăiați în pătrate, umeziți ușor cu apă și umpleți-le cu brânză amestecată cu un albuș. Închideți plăcintele și apăsați marginile ușor cu degetele pentru a nu ieși umplutura.

 


 

Aceste plăcinte se prăjesc în ulei adânc aproximativ 3-4 minute, se scot și se așează pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Ele sunt crocante în exterior și moi în interior. Serviți-le cu iaurt, smântână, lapte…