Uncategorized

PROJĂ CU BRÂNZĂ:

PROJĂ CU BRÂNZĂ, MOALE CA O PUFULEȚĂ, TOȚI VĂ VOR CERE UN ALT BUCĂȚICĂ ȘI DUPĂ ACEEA REȚETA.

Proja sau, așa cum este numită în această rețetă, projară, este foarte gustoasă și moale ca o pufuleță. Orice cine o gustă vă va cere rețeta datorită gustului fenomenal și a moiștii sale, care este cu adevărat de neegalat. Odată ce o încercați, o veți face în mod constant.

Ingrediente necesare: 1 iaurt (200 g), 10 g drojdie, ½ plic de praf de copt, 200 g brânză tare, 2 ouă, 2 pahare (de 200 ml) de făină de mazăre, 1 pahar de gris, 50-100 ml ulei, 1 linguriță de sare sau după gust și puțină apă minerală pentru a amesteca (aproximativ 100 ml).

Amestecați toate ingredientele până obțineți o compoziție omogenă, apoi adăugați brânza sfărâmată grosier.

Mod de preparare: Într-un castron, puneți două pahare de făină de mazăre și un pahar de gris, amestecați-le. Adăugați două ouă și un pahar de iaurt. Sărătați după gust, adăugați jumătate din praful de copt, drojdia puțin dizolvată în apă, jumătate de pahar de ulei și brânza sfărâmată.

Turnați compoziția într-o tavă mai mică sau într-o tavă de torturi căptușită cu hârtie de copt. Introduceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coaceți aproximativ o jumătate de oră.

Amestecați bine toate ingredientele și adăugați apă minerală pentru a obține o compoziție mai groasă decât cea pentru clătite. Brânza nu trebuie să fie complet topită, ci poate să aibă bucăți mai mari care se vor simți după coacere. Turnați compoziția într-o tavă mai mică sau într-o tavă de torturi căptușită cu hârtie de copt. Introduceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coaceți aproximativ o jumătate de oră.

Proja este gata.

III. REȚETĂ: PROJĂ FOARTE GUSTOASĂ – PROCES RAPID ȘI SIMPLU, MĂSURĂTORI CU CANA, NOTAȚI-VĂ ACEASTĂ REȚETĂ / Fotografie și rețetă de Maya Ostojić – Proja.

Se prepară foarte ușor și simplu, nu trebuie să spălați multe vase. Proja foarte gustoasă, excelentă pentru micul dejun sau cină, poate fi servită și ca aperitiv, sau chiar și ca fel principal cu un iaurt bun sau o ceașcă de iaurt.


Ingrediente necesare: 6 ouă, 2 căni de iaurt, 2 căni de lapte obișnuit, 2 căni de mămăligă, 2 căni de făină, 1 cană de ulei, 2 plicuri de pr