Uncategorized

DACĂ AVEȚI PUȚIN IAURT, FACEȚI ACESTE PRĂJITURI MICI – 20 de minute timp.

Într-un bol adânc se pune iaurtul dens sau smântâna acră. Imediat după aceea, se adaugă aceeași cantitate de zahăr și apoi ulei în iaurt. Ingredientele se amestecă puțin cu un tel până se combină.

Apoi se adaugă praful de copt, se amestecă, și în compoziție se începe treptat să se adauge făina.

Pe măsură ce o adăugați, amestecați compoziția cu o lingură sau spatulă, iar când începe să se formeze o masă compactă, ca un aluat, treceți la frământat cu mâna.

Frământați un aluat fin, compact și nelipicios. Acest aluat nu trebuie lăsat să stea, ci imediat după frământare, se formează prăjiturelele.

Este important să adăugați făina treptat și să determinați exact cât este necesar. Trebuie să obțineți un aluat de consistență medie, care se modelează ușor cu mâinile.

Cu ajutorul unei linguri sau din ochi, luați puțin din compoziție și formați prăjiturelele sub formă de “chiftele” sau bastonașe. Luați aproximativ aceeași cantitate de aluat, iar prăjiturelele formate le așezați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pe tavă, prăjiturelele nu trebuie să fie lipite una de alta, dar este suficient să lăsați un spațiu de un deget între ele, deoarece nu cresc mult la coacere.

Prăjiturelele se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 15-20 de minute. În acest timp se vor coace și în interior, iar exteriorul trebuie să capete o culoare aurie deschisă. Lăsați-le puțin să se răcească la temperatura camerei, iar între timp faceți glazura.

PENTRU GLAZURĂ: Topiți ciocolata neagră la aburi sau în cuptorul cu microunde. Separat, tocați mărunt migdalele (cantitatea după preferință) și amestecați-le în ciocolata topită.

Fiecare prăjiturică, una câte una, scufundați-o în glazură până se acoperă complet, apoi puneți-o înapoi pe tava în care s-a copt.

În acest mod, pregătiți toate prăjiturelele, așezându-le pe tavă să stea până când ciocolata se întărește puțin. După aceea, le puteți servi imediat cu cafea.


Nu este necesar să le păstrați la frigider și, dacă doriți, le puteți decora pe jumătate cu ciocolată albă și pe cealaltă jumătate cu ciocolată neagră.