Uncategorized

Plăcinta regală cu foi gata preparate… Trebuie să încercați această rețetă, este perfectă…

Într-un bol mai adânc, cu un mixer electric, bateți patru ouă până devin spumoase și își măresc volumul, apoi, în timp ce continuați să amestecați, adăugați 100 ml ulei și 250 ml iaurt.

Apoi, adăugați 200 g făină și 1 pachet de praf de copt în amestec.

Când amestecul devine omogen și unsuros, adăugați 200 g brânză sărată, zdrobită fin în prealabil, un ardei gras verde tăiat cubulețe mici, un ardei gras roșu proaspăt, de asemenea, tăiat cubulețe mici.

Apoi, adăugați și 4-5 castraveți murați, tăiați fin și scurși de excesul de lichid și amestecați bine cu o lingură sau o spatulă pentru a distribui uniform ingredientele.

În această compoziție, adăugați și 150 g carne uscată, tăiată cubulețe.

Eu am folosit salam de pui în combinație cu carne uscată, iar voi puteți folosi orice doriți.

Amestecați bine până când compoziția este uniform distribuită. La final, sărați după gust.

Tava în care veți coace plăcinta poate fi rotundă, alungită sau dreptunghiulară.

Dacă faceți plăcinta ca mine într-o tavă de copt dreptunghiulară și adâncă (pentru pâine sau rulouri), puneți-o peste foi pentru a vă marca exact dimensiunea, apoi tăiați-o conform măsurilor.

Am făcut două astfel de plăcinte și am folosit 300 g de foi.

Dacă doriți, puteți face plăcinta într-o tavă mai mare. Orice dimensiune are tava, tăiați fâșii de foaie în consecință.

Ungem puțin tava sau tava în care se va coace plăcinta, apoi punem un strat de foaie, iar peste foi distribuim puțin din umplutură.

Peste umplutură așezăm un nou strat de foaie, apoi îl acoperim cu umplutură și acoperim cu un nou strat de foaie și așa mai departe, repetăm procedura până când materia primă este epuizată. Terminăm cu un strat de foaie peste care nu se adaugă umplutură.

Dar, dacă vă rămâne puțin din lichid, fără adaosuri mari, cu aceasta puteți înmuia plăcinta de sus.

Când terminați de umplut plăcinta, acoperiți-o deasupra cu folie și o lăsați să coacă într-un cuptor preîncălzit la 180-200 de grade.

După 35 de minute de coacere, îndepărtați folia și lăsați plăcinta să se mai coacă încă 10 minute până când se rumenește frumos.


Trebuie să încercați această plăcintă, este crocantă la exterior și atât de moale în interior.