Uncategorized

Amestec iaurt, 1 ou și în 10 minute!

Într-un bol adânc, amestecați toate ingredientele, apoi adăugați făina și praful de copt. Frământați un aluat de consistență medie, care nu se lipește de mâini. Acoperiți-l cu un sac și cu un prosop și lăsați-l să se odihnească 20 de minute.

Pudrați-vă mâinile cu făină și răsturnați aluatul odihnit pe o suprafață de lucru și întindeți-l într-o foaie de grosime medie. Dacă este necesar, folosiți puțină făină pentru a nu se lipi de făcăleț.

Tăiați bucăți și prăjiți-le în ulei încins la temperatură moderată, întorcându-le de câteva ori până când se rumenesc frumos pe ambele părți.

REȚETA 2 – INGREDIENTE NECESARE:

Pentru aluat: 300 ml iaurt/kefir 1 linguriță sare 1 linguriță zahăr 1 ou 2 linguri ulei 450 g făină 1 linguriță praf de copt

Pentru umplutură: 1 ceapă mică 30 g unt 1-2 mâini de ciuperci tocate mărunt (după gust) 200 g carne albă de pui sare, piper negru și roșu după gust 2 linguri pline de smântână

MOD DE PREPARARE:

Ingredientele necesare pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. Într-un bol adânc, amestecați toate ingredientele, iar la final adăugați făina cu praful de copt.

Framântați un aluat moale, acoperiți-l cu un sac și cu un prosop și lăsați-l să se odihnească aproximativ 20 de minute. În acest timp, pregătiți umplutura:

Într-o tigaie cu puțin ulei și unt topit, căliți ceapa tocată mărunt, adăugați ciupercile tăiate mărunt și căliți-le puțin până se evaporă lichidul. Adăugați carnea albă de pui tocată mărunt (sau măcinată) și amestecați.

Condimentați după gust. Căliți până se evaporă lichidul, apoi adăugați smântâna și sub capac, lăsați să călească încă 15 minute la foc mic, amestecând din când în când. Lăsați umplutura să se răcească.

Frământați ușor aluatul pe suprafața presărată cu făină și împărțiți-l în 10 părți egale. Formați din fiecare un mici bile. Acoperiți-le cu un sac și lăsați-le să se odihnească aproximativ 10 minute.

Puneți puțină făină pe suprafața de lucru, apoi întindeți cu degetele o foaie subțire și în mijlocul ei adăugați umplutura. Împăturiti sub formă de triunghiuri, unind capetele.

 


 

Prăjiți-le în ulei încins la temperatură moderată până se rumenesc frumos pe ambele părți.