Uncategorized

MĂFINURI FENOMENALE CU DOVLECEI ȘI CEREALE – În 20 de minute le puteți servi.

spălați dovlecelul și îndepărtați cele două capete (partea tare). Apoi, radeți-l pe un răzătoare mare. Presărați puțină sare și lăsați-l deoparte timp de aproximativ 10 minute. Apoi, stoarceți bine tot lichidul pe care îl eliberează.

Puneți dovlecelul răzuit și stoars într-un bol mic și păstrați sucul într-un borcan de sticlă pentru a-l folosi la prepararea unei salate. Acest suc conține multe substanțe nutritive, deci nu ar trebui să fie aruncat.

Adăugați în dovlecelul ouăle bătute, 60 ml lapte, 100 g făină cernută amestecată cu 1 linguriță praf de copt, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri gris și 50 g parmezan ras.

În amestec adăugați puțin piper negru, iar dacă doriți, adăugați și alte condimente după gustul dumneavoastră. Cu ajutorul unei linguri, amestecați bine toate ingredientele până când se îmbină uniform.

Ungătoarele pentru muffini le ungeți cu unt (unt sau margarină, la alegere), apoi le umpleți cu două linguri mari din amestec. Formele pentru muffini nu trebuie să fie umplute complet, deoarece se vor umfla puțin în timpul coacerii.

Cine dorește poate presăra deasupra semințe de susan, chimion sau orice alt fel de semințe, după gust (dar nu este obligatoriu). Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi coaceți muffinii timp de aproximativ 15-20 de minute.

Lăsați muffinii să se răcească puțin după ce sunt gata, apoi scoateți-i din formele pentru copt și serviți-i cu o cană de iaurt sau lapte bătut. Aceștia pot fi serviți la micul dejun, cină sau ca garnitură sau aperitiv.


Sunt foarte gustoși, pufoși și moi ca bumbacul. Sperăm să vă placă această rețetă, iar dacă aveți o rețetă proprie și testată pentru muffini cu dovlecei, vă rugăm să o împărtășiți în comentarii.