Uncategorized

“DESERT ÎN 1 MINUTĂ: fără făină, ouă și lapte, îl vei face mereu din ceea ce este delicios…”

Într-un vas adânc, fărâmați biscuiții cu mâna în bucăți mici. Apoi, într-un ibric mic pe aragaz, puneți ciocolata ruptă în bucăți împreună cu untul/margarina și încălziți la foc mediu.

Amestecați din când în când până când ingredientele se topesc și se combină. Când obțineți un sirop de ciocolată, scoateți ibricul de pe aragaz. Apoi adăugați zahărul și amestecați bine până se topește în siropul de ciocolată încălzit.

Adăugați cacao și amestecați din nou. Într-o ceașcă mică puneți o lingură de cafea instant (Nescafé) și adăugați puțină apă, cam de grosimea unui deget.

Amestecați puțin și adăugați cafeaua pregătită în ciocolata topită și combinați toate ingredientele. Turnați acest sirop pregătit peste farfuria cu biscuiți sfărâmați.

Cu ajutorul unei spatule amestecați bine astfel încât toți biscuiții să absoarbă siropul de ciocolată și să se formeze o compoziție cu bucățele de biscuiți ușor moi acoperite cu ciocolată. Nu lăsați lichidul să cadă pe fundul farfuriei.

Turnați amestecul pregătit astfel într-un rând pe o hârtie de copt. Rulați foaia ca și cum ați face o rolă și distribuiți uniform din compoziție. Alegeți cât de gros să o faceți și cât de lungă va fi rolata.

Eu am făcut-o aproximativ de dimensiuni medii . Strângeți bine rulada în hârtie și rulați bine marginile. Lăsați-o să se întărească cel puțin 2 ore în frigider.


 

După trecerea timpului, desfășurați rulada de hârtie și puneți-o pe o farfurie dreaptă. La dorință, pudrați toată rulada cu zahăr în pudră, apoi serviți-o tăiată în felii mijlocii.