Uncategorized

Cea mai bună rețetă pentru muffini cu ciocolată: gustoși, moi și suculenți și a doua zi…

180 g făină (tip 400), 180 g zahăr, 150 ml lapte, 150 ml iaurt, 50 ml ulei, 20 g griș, 20 g cacao, 10 g zahăr vanilat, 12 g praf de copt, 1 ou, 150 g ciocolată cu biscuiți Oreo.

Într-un vas pe foc, puneți 150 ml lapte și 20 g griș. Amestecați cu un tel pentru a obține o compoziție uniformă și fierbeți timp de 2-3 minute, amestecând continuu. După ce a devenit dens, luați de pe foc și lăsați să se răcească complet.

Adăugați un ou și amestecați din nou. Adăugați 50 ml ulei, 150 ml iaurt și 180 g zahăr. Amestecați bine cu o lingură sau cu un tel până obțineți o compoziție omogenă.

Grișul răcit îl transferați într-un alt vas și adăugați un ou și amestecați din nou cu un tel până se omogenizează compoziția. Adăugați 50 ml ulei, 150 ml iaurt și 180 g zahăr. Amestecați bine cu o lingură sau cu un tel până obțineți o compoziție omogenă.

Cerneți prin sită ingredientele uscate: 180 g făină, 20 g cacao și un pliculeț praf de copt (12 g). Adăugați ingredientele uscate cernute în compoziția anterioară.

Adăugați și un pliculeț de zahăr vanilat (10 g) și amestecați din nou. Cerneți prin sită ingredientele uscate: 180 g făină, 20 g cacao și un pliculeț praf de copt (12 g). Adăugați ingredientele uscate cernute în compoziția anterioară.

Amestecați bine până se omogenizează toate ingredientele. Tăiați 100 g ciocolată cu biscuiți Oreo în bucăți mici și adăugați-le în compoziție. Amestecați.

Cu o linguriță, umpleți cu grijă hârtiile pentru muffini. Deasupra, presărați 50 g ciocolată tocată fin. Cu o linguriță, umpleți cu grijă hârtiile pentru muffini. Nu umpleți până la margine, deoarece muffinii vor crește puțin în timpul coacerii. Deasupra, presărați 50 g ciocolată tocată fin. Puteți alege ciocolată Oreo, picături de ciocolată sau altceva la alegere.

Muffinii pregătiți îi puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.

 


 

Lăsați-i să se răcească. Muffinii copți îi scoateți din cuptor și îi lăsați să se răcească, apoi îi scoateți din hârtie.