Uncategorized

CUM SĂ FERMECI CASTRUVAȚII CU ZAHĂR ȘI OȚET…

Pentru a crea îngrășăminte, atât drojdia de panificație brută și vie, cât și amestecurile uscate sunt potrivite. Produsul poate fi achiziționat din orice magazin. În funcție de tipul de ingredient cheie, rețeta va trebui ajustată.

Drojdia proaspătă trebuie păstrată în congelator, deoarece temperaturile ridicate afectează negativ starea sa.

Înainte de pregătirea soluției, produsul este dezghețat până la consistența plastilinei, apoi este mărunțit.

Condiții

Prima dată când se hrănesc castraveții este în faza de creștere activă a puieților sau când se plantează puieți tineri în locul permanent…

Acest lucru va accelera formarea sistemului lor de rădăcini, ceea ce înseamnă că va contribui la o creștere rapidă a masei verzi. În continuare, îngrășământul ar trebui aplicat în jur de 1,5-2 luni, când efectul procedurii anterioare dispare.

Cel mai probabil, în acest moment, cultura va avea flori și formarea ovarelor. În timpul perioadei de fructificare, castraveții sunt hrăniți aproximativ o dată pe lună până la sfârșitul sezonului de creștere.

Dacă totul este făcut corect, atunci în timpul sezonului planta va primi 3-4 hrăniri cu drojdie.

Al doilea ciclu de hrănire este următorul. Prima procedură se efectuează o săptămână după plantarea în grădină, iar a doua – doar după fertilizarea cu superfosfat. După o lună, puteți îmbogăți din nou solul cu drojdie.

Merită menționat că în seră din policarbonat sau în seră obișnuită, este bine să adăugați soluție de drojdie de 2-3 ori pe sezon.

Aceasta se face pentru prima dată o săptămână sau două după ce puieții sunt plantați în grădină, dar după aplicarea îngrășămintelor azotoase.

A doua hrănire se efectuează o lună mai târziu, când deja se formează primele fructe de castravete. De data aceasta, este mai bine să completați soluția de drojdie cu cenușă de lemn și măcinătură.

În cele din urmă, a treia hrănire se efectuează numai dacă soiul are un lung sezon de fructificare. Se menține în august.

REȚETE

De obicei, îngrășămintele pe bază de drojdie sunt îmbogățite cu ingrediente care îmbunătățesc efectul ciupercii unicelulare.

Cu iod

Soluția de drojdie cu iod este cea mai potrivită pentru tratarea arbuștilor care au deja ouă formate și, prin urmare, poate furniza nutrienți fructelor. De asemenea, este recomandat pentru arbuști predispusi la boli fungice.

Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de 10 grame de drojdie uscată pe care să o dizolvați într-un litru de lapte și 10 litri de apă curată. În timpul procedurii, se utilizează iod în cantitate de 30 de picături.

Procesul începe prin dizolvarea drojdiei în lapte încălzit, iar amestecul se lasă să stea timp de 5-6 ore… După perioada specificată, este necesar să se adauge iod și să se dilueze cu apă. Amestecați bine înainte de pulverizare.

Cu cenușă

Cenușa de lemn este bogată în fosfor, potasiu, calciu și alte elemente importante… Pregătirea îngrășământului începe cu pregătirea ingredientelor: 1 litru de infuzie din gunoi de pui, 500 de grame de cenușă de lemn și 10 litri de soluție de drojdie cu zahăr.

După ce combinați toate componentele, trebuie să le lăsați să macereze timp de 5 ore. Înainte de utilizare, fiecare litru de soluție trebuie diluat cu 5 litri de apă decantată.

Cenușa de lemn poate fi combinată și cu infuzie de drojdie preparată în lapte. Amestecul obținut este potrivit atât pentru udarea rădăcinii, cât și pentru stropirea frunzelor.

O altă rețetă implică o infuzie specială de drojdie și cenușă. Mai întâi, un pahar de cenușă se toarnă cu 3 litri de apă clocotită și se lasă să se infuzeze timp de 10 până la 12 ore. Apoi se filtrează și se diluează cu apă până la 10 litri.

Drojdia uscată în cantitate de 10 grame sau drojdia proaspătă în cantitate de 100 de grame se toarnă într-un litru de apă sedimentată până când apare spuma. Apoi cele două soluții sunt combinate și se adaugă jumătate de cană de coji de ouă măcinate.

Este important să rețineți că cenușa folosită trebuie să fie colectată după arderea lemnului curat, nevopsit (ramuri și tulpini), iarbă, paie și fân. Componentele străine din compoziția sa pot face îngrășământul toxic.

Cenușa trebuie să fie cernută și curățată de fragmentele mari. Împreună cu cenușa de lemn, puteți adăuga var și coji de ouă măcinate.

Cu zahăr

Combinația de zahăr și drojdie este considerată clasică. Este important să subliniem că utilizarea zahărului este obligatorie pentru drojdia uscată și nu este interzis să se utilizeze zahăr brut în formă pură.

Un kilogram de produs proaspăt este diluat în 5 litri de lichid încălzit, apoi se lasă să fermenteze într-un loc cald. Înainte de stropire, soluția este diluată cu apă într-un raport de 1 la 10.

Pentru a activa procesul de fermentație în drojdia uscată, va trebui să adăugați zahăr.

 

 

În primul caz, 10 grame de drojdie se dizolvă în 10 litri de apă încălzită și se amestecă cu 60 de grame de îndulcitor.

După două ore petrecute la căldură, soluția este aproape pregătită pentru utilizare – rămâne doar să fie diluată în 50 de litri de apă decantată.

Pentru altă rețetă, trebuie să dizolvați 10 grame de drojdie uscată în 2,5 litri de lichid încălzit și să adăugați imediat jumătate de cană de zahăr. După amestecarea bine a ingredientelor, acoperiți vasul cu o cârpă și turnați conținutul cu amestecare ocazională.

La sfârșitul fermentației, după 3-5 ore, un pahar de soluție trebuie amestecat cu 10 litri de apă.

Cu lapte

Aditivul bazat pe drojdie și lapte este ideal pentru stropirea castraveților, deoarece întărește în mod semnificativ imunitatea culturii.

Pentru un litru de lapte, zer, lapte degresat sau iaurt, sunt necesare 100 de grame de drojdie și 10 litri de apă decantată… Produsul lactat se încălzește la 35-40 de grade, după care se combină cu drojdia.

După trei până la patru ore de fermentare la căldură, infuzia este diluată cu 10 litri de apă.

Cu vitamina C

 


 

 

O linguriță de drojdie uscată, 2 grame de acid ascorbic, câteva linguri de zahăr și o mână de pământ se toarnă cu 5 litri de apă încălzită.