Uncategorized

Frittata de dovlecei: Un bijuterie redescoperită!

Încălziți o lingură de grăsime vegetală într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Așezați feliile de dovlecei în tigaie și gătiți-le la foc mediu timp de 2-3 minute, sau până când încep să se înmoaie. În același timp, într-un castron, combinați viguros ouăle, laptele, usturoiul mărunțit, pătrunjelul tocat, făina și brânza mozzarella rasă cu un tel. Condimentați amestecul cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust. Turnați amestecul de ou peste dovleceii sotați în tigaie, distribuindu-l uniform. Pregătiți frittata gătind-o timp de 2-3 minute, sau până când marginile exterioare încep să se solidifice. Introduceți cu grijă o spatulă sub frittata și ridicați cu atenție marginile pentru a facilita deplasarea oricărui amestec crud de ou spre partea de jos a tigăii.

Odată ce partea de jos a tigăii este fermă și partea de sus este într-o oarecare măsură lichidă, mutați-o la un grătar preîncălzit.

Grătarți frittata timp de 2-3 minute, sau până când partea de sus capătă o culoare maro auriu și mijlocul este complet copt.

Scoateți tigaia de pe grătar și lăsați frittata să se răcească puțin. Cu ajutorul unei spatule, transferați cu grijă frittata pe un platou destinat servirii. Tăiați frittata în bucăți triunghiulare și serviți imediat, poate fi decorată cu puțin pătrunjel tocat suplimentar.

Concluzie: Frittata de Dovlecei Rapidă este un preparat remarcabil datorită pregătirii rapide și gustului atrăgător. În doar 5 minute, vă puteți bucura de o cină delicioasă care sigur vă va sătura apetitul și vă va încânta palatul.

 

 

 

Fie că pregătiți o masă pentru dumneavoastră sau satisfaceți apetiturile unei familii înfometate, această frittata cu siguranță va deveni o adăugare iubită la repertoriul dvs. de rețete. În ciuda simplității sale, această rețetă oferă o combinație puternică de gust și ușurință.