Uncategorized

Rulada cu ouă fierte… Foarte gustoasă și decorativă…

Măcinați carnea de pui albă (sau cumpărați-o măcinată). Tăiați ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul iute și morcovul foarte fin sau măcinați-i.

Într-un bol adânc, puneți carnea tocată de pui și adăugați toate legumele mărunțite. Adăugați oul, uleiul, bicarbonatul de sodiu, ardeiul roșu măcinat (piper roșu), parmezanul, condimentele uscate, ardeiul iute roșu și piperul negru. Amestecați bine întreaga compoziție.

Luați o formă cu dimensiunea de 30x11x7 cm și acoperiți-o pe toate părțile cu benzi de șuncă, dar astfel încât o parte din șuncă să atârne în afara formei. Prin șuncă, puneți jumătate din amestecul pregătit, apoi întindeți uniform cu o mână umedă. Apoi, în mijlocul așezați ouăle fierte și apăsați-le ușor în carne.

Gătiți mazărea, morcovul tocat fin și porumbul, dar nu prea mult. Clătiți legumele fierte cu apă rece, scurgeți-le, adăugați castraveții murați tocați și presărați cu condimente uscate. Așezați legumele fierte între ouă și forma.

Peste legume, puneți restul de carne tocată și întindeți uniform și neteziți. Cu șunca lăsată să atârne peste formă, acum îndoiți carnea tocată, iar marginile îndoiți-le ușor în formă pentru a fi bine ambalate.

Puneți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade. În timpul coacerii, scoateți tava și stoarceți excesul de grăsime pe care o va lăsa șunca (eu am scos de două ori tava și am stoarce grăsimea).

 


 

Când suprafața ruloului capătă o culoare roșie frumoasă, scoateți-l și răsturnați-l într-o tavă potrivită. Apoi reîntoarceți-l din nou în cuptor pentru a se coace și pe partea de jos. Scoateți ruloul copt, lăsați-l să se răcească puțin, apoi tăiați-l în bucăți și serviți.