Uncategorized

REȚETĂ ORIGINALĂ DE PUI KFC

  1. Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti puiul prăjit KFC este să faci o pastă pentru tempura. Pentru aceasta, pune 300 g de făină și o lingură din fiecare dintre condimentele pe care le-ai ales într-un recipient destul de mare.

Adăugăm și un praf generos de sare.

S-ar putea să ți se pară prea condimentat, dar iată secretul rețetei. De asemenea, când mâncăm, acestea dau acea aromă pe care o dorim, dar nu sunt atât de evidente în gură. De asemenea, adăugăm laptele, între 350 și 400 ml.

Cantitatea exactă va depinde foarte mult de marca de făină folosită.

Ideea este să amestecăm totul cu un tel și să obținem o masă destul de lichidă, dar cu multă consistență. Când toate ingredientele sunt bine amestecate, trecem un tăvăliță peste tempura și, dacă se lipsește de ea dar cade imediat, va fi textura exactă pe care o dorim. 2. Acum punem pulpele de pui condimentate în interiorul tempurii. Le acoperim bine și le lăsăm la marinat cel puțin o oră în frigider. Dacă stau mai mult, e și mai bine.

  1. După timpul indicat, pregătim aluatul exterior pe care îl va purta puiul.

Punem cei 100 g de făină pe care i-am rezervat pe un platou și adăugăm jumătate de linguriță din aceleași condimente pe care le-am adăugat anterior în tempură. Amestecăm bine pentru ca toate condimentele să se amestece cu făina.

 


 

4. Scoatem pulpele de pui din frigider și, fără a îndepărta prea mult excesul de pastă pentru tempură, le trecem prin făină. Le lăsăm să se îmbibe bine. Apoi le punem în ulei de măsline abundent, la foc mare, dar nu prea mare, altfel vor fi crude în centru (eu le prăjesc la puterea 7, din 9 maximul pe care-l are plita mea ceramică) și le prăjim. Vor fi gata în aproximativ 10 minute.