Uncategorized

Nu mai gătesc chiftele. O rețetă care îi încântă pe toți: un evreu a împărtășit un truc.

Tăiați vinetele în felii lungi, fiecare cu o grosime de 2-3 mm. Sărăți feliile și lăsați-le timp de 10 minute. Apoi, scufundați feliile în apă, acoperiți-le cu o greutate sub formă de o farfurie plană și lăsați-le timp de încă 10 minute.

În același timp, adăugați ceapa în carne tocată prin mașina de tocat carne, adăugați sare, piper și amestecați bine. Așezați feliile de vinete pe un prosop de hârtie. De asemenea, acoperim feliile cu un prosop de hârtie și le lăsăm să se usuce ușor. Așezăm carnea tocată pe feliile de vinete, îndoirea umpluturii de câteva ori – obținem mici pătrate din feliile de vinete.

Într-un castron separat, bateți ouăle cu sare.

Adăugați laptele în amestecul de ou și amestecați. Cernem făina în amestecul de ou și frământăm aluatul. Înmuiați pătratele în aluatul rezultat.

Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie și așezați pliculețele învelite pe suprafață. Prajiți pliculețele la foc mediu sub capac pe ambele părți.

 


 

 

Rezultatul este un preparat simplu din vinete și carne tocată. Acesta este o opțiune bună de gustare pentru masa de sărbătoare.