Uncategorized

Plăcinta daneză cu stafide: rețeta simplă pentru briose delicioase cu cremă și stafide.

Stafide – 100 grame

Gălbenuș de ou – 1 bucăță

Lapte

Zahăr pudră

Plăcintele daneze cu stafide sunt chifle moi umplute cu cremă și stafide. Cunoscute și răspândite pe tejghelele barurilor de mic dejun, pot fi făcute acasă fără prea multă dificultate.

Aluatul lor cu drojdie și forma lor amintesc de prepararea rulourilor cu scorțișoară, dar se deosebesc prin umplutură. Gustoase și moi, puteți servi aceste plăcinte daneze dimineața cu o ceașcă bună de cafea, dar și ca gustare cu ceai. Aceasta este o rețetă minunată pe care adulții și copiii o iubesc.

Sugestii: Dacă nu vă plac stafidele, le puteți înlocui cu fulgi de ciocolată, atât timp cât le folosiți foarte reci. Pentru o versiune și mai gustoasă, le puteți pregăti cu cremă de ciocolată.

Am folosit un tip de drojdie uscată care trebuie amestecată cu făină, fără a fi activată mai întâi în apă. Pentru un rezultat bun, vă sugerăm să citiți instrucțiunile și să verificați pe ambalaj cum să folosiți drojdia.

Cum să păstrați plăcintele cu stafide: Puteți păstra plăcintele în frigider, într-un recipient etanș special, timp de cel puțin câteva zile; când sunt gata de consumat, încălziți-le câteva minute în cuptor; vor arăta proaspăt făcute.

Cum să faceți plăcinte cu stafide: Pasul 1: Adunați făina într-un castron și amestecați-o cu drojdia uscată. Apoi adăugați zahărul.

Pasul 2: Adăugați și coaja rasă de lămâie, oul și laptele puțin câte puțin.

Pasul 3: Adăugați în cele din urmă untul moale tăiat în cuburi și amestecați.

Pasul 4: Transferați amestecul pe o suprafață de lucru și frământați până când untul este complet absorbit și amestecul pare neted și elastic.

Pasul 5: Formați o minge, puneți-o într-un castron, acoperiți-o cu folie și lăsați-o să crească într-un loc ferit timp de aproximativ o oră și jumătate.

Pasul 6: Între timp, adunați stafidele într-un castron și lăsați-le să se înmoaie în apă la temperatura camerei.

Pasul 7: Pregătiți crema; Adunați oul întreg și gălbenușul într-un vas cu făină de porumb și zahăr, apoi amestecați cu un tel.

Pasul 8: Încălziți laptele cu coaja de lămâie, apoi turnați-l fierbinte peste ouăle cu făină de porumb și amestecați cu un tel. Puneți pe foc și fierbeți până când se îngroașă, apoi transferați într-o tavă pentru răcire.

Pasul 9: Luați aluatul crescut și întindeți-l pe o suprafață de lucru presărată cu făină cu ajutorul unui sucitor, încercând să obțineți un dreptunghi. Apoi umpleți-l cu cremă la temperatura camerei.

Pasul 10: Stoarceți stafidele, uscați-le cu hârtie absorbantă și presărați-le peste stratul de cremă. Apoi, începând de la latura lungă a dreptunghiului de aluat, formați un rulou foarte îngust.

Pasul 11: Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, tăiați ruloul în rulouri de aproximativ 3 cm grosime și așezați-le puțin câte puțin, separat, pe o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament.

Pasul 12: Lăsați-le să crească timp de 30 de minute într-un loc ferit, apoi ungeți-le cu gălbenușul de ou bătut cu o picătură de lapte și coaceți într-un cuptor static preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 25 de minute.

Pasul 13: Amestecați 3 linguri de zahăr pudră cu 2 linguri de apă, scoateți chiflele din cuptor și ungeți-le cu sirop. Apoi coaceți din nou timp de 5 minute.

 


 

 

Pasul 14: Scoateți din nou din cuptor, lăsați chiflele să se răcească și presărați-le cu zahăr pudră. Serviți.