Uncategorized

PINEIRLI CU BRÂNZĂ… O rețetă simplă pentru o gustare delicioasă…

Într-un bol adânc, amestecați laptele călduț cu apa, adăugați drojdia, zahărul, untul și oul la temperatura camerei. Înăbușiți și adăugați sarea, apoi începeți să adăugați treptat făina. Amestecați cu o lingură.

Când aluatul se îngroașă, frământați-l cu mâna. Ar trebui să fie moale, dar să nu se lipească de pereții bolului. Acoperiți-l cu folie de plastic și lăsați-l într-un loc cald să crească timp de 40 de minute.

Pentru umplutură: amestecați ingredientele. Pentru uns: topiți untul și amestecați-l cu uleiul.

Frământați ușor aluatul crescut pe o suprafață presărată cu făină și împărțiți-l în 10 părți. Formați fiecare într-o minge. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să se odihnească 10 minute.

Luați o minge și întindeți-o într-o foaie mare și subțire. Dacă este necesar, presărați cu făină pentru a nu se lipi. Ungeți foaia cu untul topit și începeți să o pliați ca pentru aluatul foietaj.

Ungeți fiecare nouă suprafață la pliere cu untul. Aranjați cuburile sau cărțile ambalate sub un prosop pentru a nu se usca în timp ce întindeți restul aluatului.

Apoi luați prima cărțicică și întindeți-o ușor cu un sucitor.

Aranjați umplutura de-a lungul lungimii.

Rulați cu grijă într-o ruladă și așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Tăiați rulourile în bucăți mai mici, ca pătrățele. Ungeți-le deasupra cu ou bătut și presărați cu semințe după preferință.

 


 

 

Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 190 de grade Celsius până se rumenesc frumos.