Uncategorized

“Șase super salate cu ouă de Paște…”

Dacă v-au rămas ouă fierte de Paște, le puteți folosi ca bază pentru una dintre următoarele salate. Salatele preparate cu ouă fierte sunt perfecte pentru zilele de după Paște – sunt hrănitoare și pot înlocui orice masă, iar în același timp veți folosi ouăle fierte pe care probabil le aveți în exces.

 


 

Bineînțeles, puteți adăuga mereu aceste ouă în salata rusă preferată, dar dacă doriți să gustați ceva cu un gust diferit, avem câteva sugestii. Pentru început, celebrul “mimoza”, care și-a primit numele de la decorarea cu rețeaua de ouă, iar bunicii noștri o făceau întotdeauna în această perioadă.

 

 

I. SALATA “MIMOZA”

Ingrediente: 4 cartofi mari, 6 ouă, 2-3 căni de smântână, 1 maioneză de 100 g, șuncă rasă 200-300 g, jumătate de borcan castraveți murați, 300 g brânză/trapist/cașcaval, sare și piper negru după gust

Mod de preparare: fierbeți cartofii, curățați-i și după ce s-au răcit, radeți-i pe partea mare a răzătoarei. Radeți ouăle fierte tari și apoi și brânza/cascavalul. Tăiați cubulețe mici șunca și castraveții, sau puteți să-i radeți. Bateți smântâna împreună cu maioneza. Ungeți un vas de sticlă pentru salate cu puțin ulei pe fund. Apoi așezați un strat de cartofi rasați, sărați și piperați, apoi presărați cu un strat de smântână și maioneză amestecate. Apoi așezați șunca, apoi ouăle, apoi brânza, apoi din nou un strat de smântână și maioneză, sărați și piperați. Repetați procesul încă o dată, iar la final decorați cu gălbenuș ras.

II. SALATA POLONEZĂ

Ingrediente: 4 cartofi medii, 2 morcovi medii, 4 ouă, 6 castraveți murați, 2 mere mici, 2 linguri de iaurt dens, 5 linguri de maioneză, 1 linguriță de muștar, pătrunjel proaspăt, sare și piper după gust

Mod de preparare: fierbeți cartofii și morcovii, apoi tăiați-i cubulețe. Tăiați ouăle fierte tari, castraveții murați și merele. Tăiați mărunt jumătate de legătură de pătrunjel/dovlecel. Într-un vas separat, amestecați iaurtul, maioneza și muștarul. Adăugați ingredientele și amestecați până se omogenizează. Condimentați după gust.

III. SALATA FRANCEZĂ CU OUĂ

Ingrediente:

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

Author: morenews99.com