Uncategorized

Puiul preparat în acest fel nu l-am încercat până acum: O cină rapidă în 20 de minute…

Spălați carnea albă de pui cu apă rece și ștergeți-o cu un șervețel de hârtie. Apoi tăiați-o în cuburi mici (de mărimea unei mușcături). Presărați carnea cu sare și amestecați bine cu mâinile pentru a distribui uniform sarea.

Așezați carnea tăiată pe fundul unui vas termorezistent de dimensiuni medii (nu este nevoie să ungeți vasul). Într-un alt bol mai mic, spargeți două ouă și bateți-le spumă cu un tel, ca pentru omletă.

Adăugați în ouăle bătute 100 ml smântână lichidă neutra pentru gătit și bateți din nou pentru a combina cele două ingrediente. Adăugați diverse condimente după gust, cum ar fi: oregano, curry, piper negru măcinat, pătrunjel uscat…

Bateți amestecul pentru a distribui uniform condimentele. Turnați acest amestec peste carnea pregătită și amestecați bine pentru a distribui uniform în sos. Deasupra, adăugați puțin ulei de măsline, aproximativ 2-3 lingurițe.

Curățați un cartof mai mare sau doi mai mici și tăiați-i în felii de aproximativ 3-5 milimetri grosime (ca pentru musacaua). Așezați feliile de cartofi deasupra cărnii, nu prea dens, dar suficient pentru a acoperi suprafața.


 

Tăiați mărunt jumătatea de mătreață proaspătă și presărați-o deasupra. Puneți la cuptor într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute.