Uncategorized

“Plăcintă cu brânză, pregătiți-o după acestă rețetă, veți fi încântați – secretul este în sosul special.”

  1. Într-un vas adânc, puneți un plic de drojdie uscată, apoi adăugați o cană de iaurt la temperatura camerei, o cană de apă caldă și 60 ml de ulei. Amestecați bine până când drojdia se dizolvă complet.
  2. Începeți treptat să adăugați făina și o linguriță de sare în amestecul lichid. La început, amestecați cu o lingură sau o spatulă până când făina absoarbe lichidul și obțineți un aluat gros, iar apoi când adăugați restul făinii, framântați cu mâinile.
  3. Framântați timp de câteva minute până când obțineți un aluat moale și elastic care nu se lipește de mâini. Apoi, lăsați-l în vas și acoperiți-l cu folie transparentă. Lăsați aluatul să crească la un loc cald până își dublează volumul (sau lăsați-l într-un cuptor cald încălzit la 50 de grade Celsius).
  4. Răsturnați aluatul crescut pe o suprafață ușor presărată cu făină și frământați-l ușor. Apoi împărțiți-l în patru părți egale și formați din fiecare parte o bilă. Apoi, pe suprafața presărată cu făină, întindeți prima foaie sub formă de dreptunghi.
  5. Întindeți uniform brânza feta sau umplutura aleasă pe întreaga suprafață. Apoi, rulați foaia cu atenție dintr-un capăt lung. Repetați acest proces cu toate celelalte foi, astfel încât să obțineți 4 role.
  6. Ungeți o tavă mai mare (40 cm) pe fund cu puțin unt, apoi tăiați rolele în bucăți cu o lățime de aproximativ 3 cm. Așezați bucățile în tavă una lângă alta la o distanță mică de 0,5-1 cm.
  7. Ungeți-vă ușor degetele cu unt și presați ușor fiecare bucată deasupra pentru a se lipi una de alta. Acoperiți tava cu un prosop de bucătărie și lăsați-o să crească timp de 20-25 de minute într-un loc cald și fără curent de aer.
  8. În acest timp, pregătiți sosul special: Într-un vas adânc, bateți două ouă, apoi adăugați o cană de iaurt dens/smantână/iaurt (200 ml) și amestecați bine cu un tel până când compoziția devine uniformă. Adăugați 60 ml de unt topit și jumătate de linguriță de sare în compoziție. Amestecați bine și turnați sosul peste întreaga suprafață a plăcintei.

 


 

  1. Puneți plăcinta la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius până când devine frumos rumenită. Lăsați-o să se răcească puțin și apoi serviți.”